call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering België

Woon je in België en wil je graag een uitvaartverzekering afsluiten? Net als in Nederland heb je in België keuze uit diverse aanbieders van begrafenispolissen. Voordat je een uitvaartverzekering afsluit, is het slim om het een en ander op een rijtje te zetten. Je wilt tenslotte een verzekering die aansluit op je wensen, nietwaar?

Uitvaart goedkoper in België

Een uitvaart in België is flink goedkoper dan in Nederland. Bij onze zuiderburen kost een uitvaart gemiddeld tussen de € 3.000,- en € 5.000,-. In Nederland ligt dit bedrag zo rond de € 8.000,-. Mocht je in Nederland wonen en op korte termijn emigreren naar de zuiderburen, dan hoef je dus niet zo’n groot bedrag te verzekeren.

Bepaal zelf je verzekerd bedrag

In België bepaal je zelf het verzekerde bedrag voor je uitvaart. Sommige verzekeraars kiezen ervoor om een bedrag uit te keren aan de hand van de facturen van een uitvaart. Verder is het een optie een koopsompolis te sluiten. Je maakt dan eenmalig een flink bedrag over aan je uitvaartverzekeraar en dit bedrag wordt dan uitgekeerd bij jouw overlijden.

Voordelen van een uitvaartverzekering

Door het afsluiten van een begrafenisverzekering in België ben je levenslang gedekt. Dit gaat van start direct na de eerste premiebetaling. Kinderen zijn vaak gratis meeverzekerd, wel dien je hun gegevens door te geven aan de verzekeraar. Bij sommige verzekeraars in België wordt er tevens dekking verleend voor repatriëring. Hieronder vallen de kosten die een verzekeraar moet maken om jou bij overlijden in het buitenland terug naar België te brengen.

In België is een grote verzekeraar actief die de mogelijkheid biedt tot een digitale wilsbeschikking en nabestaandenzorg. Bij een digitale wilsbeschikking kun je aangeven wat jouw wensen zijn inzake een uitvaart. Nabestaandenzorg is eveneens mee te verzekeren. Nabestaanden krijgen dan een consulent toegewezen die persoonlijke begeleiding en praktische ondersteuning biedt.

Gezondheidsverklaring en wachttermijn

In Nederland is het heel gebruikelijk dat je gezondheidsvragen invult bij het afsluiten van een uitvaartpolis. In België is dit veelal niet van toepassing. Wel wordt er vaak een wachttermijn gehanteerd voordat er een uitkering plaatsvindt. Meestal bedraagt deze wachttermijn zo’n 2 jaar. Dit verschilt per verzekeraar, dus is het zeker niet onverstandig de diverse verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken op premie en voorwaarden.

Je nabestaanden beschermen tegen extra kosten bij jouw overlijden? Sluit een uitvaartverzekering af en bescherm jezelf en familie tegen financiële ongemakken na een overlijden.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629