call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte of handicap

Voor veel mensen is het afsluiten van een uitvaartverzekering de normaalste zaak van de wereld. Soms is dit echter niet zo eenvoudig als je kampt met een ziekte of handicap. Het hoeft geen probleem te zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten, maar wel is het raadzaam om met een aantal factoren rekening te houden. Wat zijn deze factoren en hoe vind je een passende verzekering?

Verzekeraars hebben geen acceptatieplicht

Uitvaartverzekeraars zijn in Nederland niet verplicht om een passende uitvaartverzekering aan te bieden. Ze mogen jou dus op grond van jouw ziekte of handicap aangeven dat ze je liever niet verzekeren. Dit heeft veelal te maken met een verhoogd risico op overlijden. Een verzekeraar is er bij gebaat dat jij zolang mogelijk premie betaalt. Sta er dan ook niet vreemd van te kijken wanneer een verzekeraar jou weigert op basis van je ziekte of handicap.

Een verzekeraar zonder medische keuring

In jouw zoektocht naar een passende uitvaartverzekering is het niet prettig dat je op basis van jouw ziekte of handicap wordt afgewezen. Treur echter niet te snel, want er zijn in Nederland ook verzekeraars waar je geen gezondheidsverklaring hoeft in te vullen. Dit biedt jou de mogelijkheid om alsnog een verzekering af te sluiten, ondanks een ziekte, handicap of beperking. Kies altijd voor een uitvaartverzekering met voldoende dekking, zodat daarmee een uitvaart volledig kan worden bekostigd.

Uitvaartdeposito

Wil je niet je gehele leven lang premie betalen aan een uitvaartverzekering, dan is een uitvaartdeposito een overweging waard. Je stort eenmalig een bepaald geldbedrag in een polis bij een uitvaartverzekeraar en dit bedrag wordt uitgekeerd bij jouw overlijden. Vaak krijg je ook nog eens rente over dit gestorte kapitaal, dus dit levert jou alleen maar voordelen op.

Win advies in bij een tussenpersoon

Wil je er zeker van zijn dat je een passend uitvaartproduct afsluit? Laat je gerust bijstaan door een onafhankelijk financieel tussenpersoon. Deze persoon kan jou de juiste ondersteuning bieden in je zoektocht naar een verzekering die aan je wensen voldoet.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629