call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering afgewezen? Wat nu?

Hoewel het afsluiten van een uitvaartverzekering doorgaans niet lastig is en veel Nederlanders direct geaccepteerd worden , kun je te maken krijgen met een afwijzing. In de praktijk wordt hier niet altijd rekening mee gehouden. Toch is dit een aandachtspunt, want bij een afwijzing moet je goed nadenken over wat je precies wilt en wat je bereid bent hiervoor te betalen. Wat zijn redenen voor een uitvaartverzekeraar om jou te weigeren en wat kun je hier tegen doen? 

Waarom een afwijzing?

Een verhoogd risico op vroegtijdig overlijden, dat is de belangrijkste reden voor een verzekeraar om jou geen polis te verstrekken. Een verzekeraar wil de garantie hebben dat hij geen verlies lijdt door jou als verzekerde te accepteren. Als iemand ernstig ziek is, wordt deze bij voorbaat al uitgesloten. Een verzekeraar heeft namelijk geen garantie dat een verzekerde volledig de verzekeringspremie betaalt.

Een slecht betalingsverleden is een andere reden om jou niet te accepten als verzekerde. Wat de reden ook is, vraag altijd waarom je wordt afgewezen door een uitvaartverzekeraar.

Een hogere premie

Hoewel er soms sprake is van een verhoogd risico voor een verzekeraar, is deze in sommige gevallen wel bereid om jou te accepteren als verzekerde. Je betaalt hiervoor wel extra premie. De vraag is of je dit wilt en of er überhaupt budget voor is. Als je een toeslag krijgt van 10 euro extra per maand, dan moet dit wel passen in je uitgavenpatroon.

Aanvraag indienen bij een andere uitvaartverzekeraar

Ben je afgewezen door een bepaalde uitvaartverzekeraar? Je kunt altijd overwegen om een aanvraag in te dienen bij een andere verzekeraar. Houd er wel rekening mee dat als jouw aanvraag ergens wordt afgewezen, het lastiger is om elders wel een polis af te sluiten. Gelukkig zijn er uitvaartverzekeraars speciaal voor mensen met een verhoogd risico op vroegtijdig overlijden of een slecht betalingsverleden.

Uitvaartverzekering afgewezen? Wat nu?
5 (100%) 2 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629