call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekeraars in Nederland

In Nederland zijn totaal een twaalftal verzekeraars actief op het gebied van uitvaartverzekeringen. Verder is het zo dat vijf verzekeraars de uitvaartverzekeringswereld domineren. De grootste verzekeraars zijn Monuta, Dela, Ardanta, Yarden en Nuvema. Totaal hebben deze verzekeraars ruim 9 miljoen verzekerden in de boeken staan.

Percentage uitvaartverzekerden in Nederland in 2018
Niet iedereen in Nederland heeft een lopende of premievrije uitvaartverzekering. Van alle Nederlanders boven de 35 jaar heeft zo’n 70 procent een uitvaartverzekering. Voor mensen jonger dan 35 jaar ligt dit percentage veel lager, namelijk zo’n 46 procent. Hoe is dat bij jou, heb jij wel een lopende of premievrije uitvaartpolis bij een verzekeraar? Mocht je nog geen verzekering hebben lopen, weet dan dat er tal van mogelijkheden zijn om een passende uitvaartverzekering te vinden.

Aanbod verzekeraars afgenomen
Voorheen waren er meer uitvaartverzekeraars in Nederland, maar dit percentage is in 2013 flink afgenomen door het provisieverbod. Dit betekent in de praktijk dat klanten betalen voor advies bij het afsluiten van een uitvaartpolis. Daardoor is het aantal mensen afgenomen dat een verzekering heeft afgesloten. Gelukkig hoef je advieskosten niet altijd in één keer te betalen, dit kan vaak periodiek.

Wellicht heb jij in het verleden ergens een verzekering afgesloten, maar is het jou niet duidelijk of de verzekeraar nog actief is. Maak je geen zorgen, bestaande polissen blijven altijd lopen of zijn overgenomen door een andere verzekeraar. Er worden alleen geen nieuwe verzekerden meer aangenomen die een keuze kunnen maken voor het desbetreffende oude financiële product. Enkele verzekeraars waar het hier om gaat, zijn onder meer Reaal, Univé, Interpolis, Axent, SNS Bank, NIVO en BudgetUitvaartPolis.

Online een uitvaartverzekering afsluiten
Heb je nog geen uitvaartverzekering afgesloten, maar wil je er wel graag eentje afsluiten bij een verzekeraar die aansluit op je wensen? Onze website biedt de mogelijkheid een vergelijking te maken voor een passende uitvaartverzekering. Let goed op premie en voorwaarden of laat je adviseren door een onafhankelijk financieel adviseur. Zorg dat je goed bent voorbereid op een onverwachts einde en laat je nabestaanden niet achter met schulden of hoge rekeningen.

Uitvaartverzekeraars in Nederland
5 (100%) 6 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629