call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekeraar kiezen, hoe kies ik de juiste?

Heb jij al een uitvaartverzekering afgesloten? Nee? Dan is het tijd om nu in actie te komen. Voor je het weet, knijp je er tussenuit en is jouw uitvaart dan goed geregeld? Hoewel iedereen graag gezond oud wordt, is dat niet voor alle mensen weggelegd. Een ernstige ziekte of onverwachte hartaanval kan zomaar bijdragen aan je overlijden. Juist daarom is een goede uitvaartverzekering zo belangrijk. Hoe kies je nu de juiste uitvaartverzekeraar?

Verschillende uitvaartverzekeraars

In Nederland is het mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten bij diverse verzekeraars. Er is keuze genoeg voor iedereen. Enkele bekende verzekeraars in Nederland zijn bijvoorbeeld DELA, Monuta, Ardanta, Yarden en Nuvema. Bij welke verzekeraar je uitkomt, is geheel afhankelijk van het soort polis dat je kiest. Er zitten soms grote verschillende in de verzekeringen die worden aangeboden door verzekeraars.

Een verzekeraar die aansluit op jouw wensen

In je zoektocht naar een goede uitvaartverzekering kom je al snel uit bij een verzekeraar die goed aansluit op jouw wensen. Door verzekeraars met elkaar te vergelijken op premie en voorwaarden kom je al snel uit bij een verzekeraar die goed bij je past. Krijg daarom inzichtelijk voor jezelf wat je belangrijk vindt en wat je verwacht van een uitvaartverzekeraar.

Geld- of naturaverzekering

Bij de meeste verzekeraars heb je de keuze uit een geld- of naturaverzekering of een combinatie van beide verzekeringen. Wat je verzekert, is veelal afhankelijk van de voorwaarden. Uiteraard staat daar ook een bepaalde premie tegenover. Het is aan jou om te ontdekken wat goed aansluit op jouw situatie. Doe je dit liever niet alleen? Het is altijd mogelijk om contact op te nemen met een onafhankelijk financieel tussenpersoon voor een passend advies.

In principe maakt het dus niet uit bij welke verzekeraar je een polis sluit. Het gaat er vooral om dat je er zelf volledig achterstaat. Bovendien moet de polis aan al je wensen en verwachtingen voldoen.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629