call 072 - 844 52 85

Uitvaartlocaties: er is veel mogelijk

Wanneer iemand zijn of haar uitvaartwensen vastlegt, wordt meestal ook aandacht besteed aan de wensen aangaande een locatie voor de uitvaart. Hoewel de voorkeur van de meeste mensen uitgaat naar een uitvaart in een rouwcentrum of een kerk, behoren ook andere locaties vandaag de dag tot de mogelijkheden. Op deze wijze kan het laatste afscheid ook als het om de locatie gaat zo goed mogelijk afgestemd worden op de voorkeuren van de overledene. Zo wordt een uitvaart een daadwerkelijk passend eerbetoon. In dit artikel zetten we op een rijtje wat er mogelijk is.

Een passend laatste eerbetoon
Kerken en rouwcentra zijn zoals gezegd de traditionele locaties voor een uitvaart. Het is echter ook mogelijk om de uitvaartlocatie nauwkeuriger af te stemmen op de voorkeuren van de overledene. Zo kan een uitvaartplechtigheid in een horecagelegenheid aan het strand bijzonder passend zijn voor iemand die graag tijd doorbracht aan of op zee. Als de overledene bij leven een liefhebber was van theater, sluit een uitvaart in een theater wellicht aan bij zijn of haar wensen. Een natuurbegraafplaats kan tot slot het passende decor bieden voor het afscheid van een dierbare met een voorliefde voor de natuur. Ook kan gekozen worden voor een afscheid ‘dichterbij huis’, bijvoorbeeld in de eigen woning, of in de tuin die de overledene zo dierbaar was.

Prijsbepalende factoren
Als het gaat om de uitvaartlocatie is er in feite bijna net zo veel mogelijk als er persoonlijke wensen zijn. Onafhankelijk van de locatie die u kiest, is een begrafenisondernemer de aangewezen persoon om u van advies rondom de uitvaart te voorzien. De kosten die gemoeid zijn met een dergelijke uitvaart zijn zeer uiteenlopend. Los van de locatie die gekozen wordt, zijn er vele andere factoren die de prijs van een uitvaart bepalen. Zo maakt het vanzelfsprekend veel uit hoeveel genodigden er tijdens de plechtigheid zijn en hoe het afscheid, bijvoorbeeld als het gaat om de catering, verder wordt ingevuld. Het is in alle gevallen aan te raden de voorwaarden van uw uitvaartverzekering na te slaan op de dekking van de locatiekeuze, zodat u financieel gezien niet voor verrassingen komt te staan.

Uitvaartlocaties: er is veel mogelijk
4.2 (84%) 5 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629