call 072 - 844 52 85

Uitvaartkosten blijven maar stijgen

Hoe ga je om met stijgende uitvaartkosten? Elk jaar stijgen de kosten voor een begrafenis of crematie. Zo’n vijftig jaar geleden was een uitvaart ‘voordeliger’ dan vandaag de dag en dus ontkom je er niet aan je goed voor te bereiden op je uiteinde. Hoe ga je als verzekerde om met stijgende uitvaartkosten en wat kun je doen om nabestaanden niet achter te laten met een hoge uitvaartnota?

Is je verzekering nog up-to-date?

Pak je oude of huidige polissen er eens bij en ga na of je verzekering nog wel up-to-date is. Uitvaartpolissen zijn vaak eenvoudig aan te passen, maar je moet wel eerst weten wat je in huis hebt en waarvoor je bent verzekerd. Tel de waarde van alle polissen bij elkaar op en vul vervolgens een uitvaartwaardemeter in. Je ziet dan direct of je met je oude en huidige polissen voldoende kapitaal hebt verzekerd voor je uitvaart.

Sluit een extra polis af

Zijn jouw huidige uitvaartpolissen niet voldoende kostendekkend, maar al wel premievrij? Dan kun je een extra verzekering afsluiten om je toch voldoende te verzekeren. Stel dat je nog een lopende polis hebt lopen, dan kun je er ook voor kiezen het dienstenpakket- of uitvaartkapitaal uit te breiden of te verhogen. Je hebt de keuze uit diverse uitvaartverzekeraars, dus er zit er ongetwijfeld eentje bij die aansluit op jouw wensen qua premie en voorwaarden.

Verzeker je tegen stijgende uitvaartkosten

Je kunt je als verzekerde prima verzekeren tegen stijgende uitvaartkosten. Dit geef je praktisch vorm door indexatie mee te verzekeren op de uitvaartverzekering. Dit betekent dat het verzekerd bedrag van je polis mee stijgt met de stijgende kosten voor een begrafenis of crematie. Je kunt ook de keuze maken voor automatische verhoging. Dit houdt in dat het verzekerde bedrag eenmaal in de 3 of 5 jaar wordt verhoogd met een bepaald percentage.

Wat je ook doet om je in te dekken tegen stijgende uitvaartkosten, ga altijd actief aan de slag met vergelijken en houd je verzekering up-to-date. Dit voorkomt allerlei nare financiële fiasco’s in de toekomst.

Uitvaartkosten blijven maar stijgen
4 (80%) 4 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629