call 072 - 844 52 85

Uitvaart locatie kiezen

Bij het kiezen van een locatie zijn er geen verplichtingen voor de nabestaanden. U kunt helemaal zelf kiezen op welke plek u de uitvaart wilt houden. Dit kan zijn bij u in de buurt, maar kan ook ver weg zijn in een uitvaartcentrum. Vaak houden mensen een uitvaart in de woonplaats van de overledene, maar dat is niet verplicht. Wanneer het overlijden niet onverwachts was, weten de nabestaanden vaak wat de overledene gewild had.

Een uitvaartcentrum kiezen
Het is in bijna iedere gemeente wel mogelijk om een uitvaart te regelen in de desbetreffende gemeente. Soms zijn er zelfs meerdere uitvaartcentra aanwezig. Let echter wel op dat de uitvaartverzekering soms verplicht de uitvaart bij een bepaald centrum te doen. Dit is niet altijd het geval, maar het kan voorkomen. Dit komt voor bij verzekeraars die ook eigenaar zijn van het uitvaartcentrum.

Waar moet u op letten wanneer u vrije keus heeft? Let bijvoorbeeld op de faciliteiten en de locatie. Daarbij moet u ook kijken naar wat de overledene gewild had en of dat mogelijk is op die locatie. Het laten zien van filmpjes, video’s enzovoort is vrijwel altijd mogelijk. Zorg ten slotte dat er uiteraard genoeg plek is voor het aantal mensen dat verwacht wordt.

Uitvaart op andere locatie
Was de overledene vaak te vinden op een bepaalde plek? Dan is het misschien ook mogelijk om de uitvaart op deze plek te doen. Denk aan een uitvaart bij een sportclub of een leuk café. U krijgt gelukkig niet te maken met wetgeving en het is dus mogelijk om de uitvaart overal te houden.

Locatie van het graf kiezen
Ten slotte moet er dan nog een locatie voor het graf worden gekozen. Is het mogelijk voor nabestaanden om deze plek te bezoeken? En zou de overledene ook daar willen liggen? Kies voor een plek waar nabestaanden de overledene kunnen bezoeken, omdat dit vaak erg belangrijk is.

Uitvaart locatie kiezen
5 (100%) 1 vote

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629