call 072 - 844 52 85

Tussentijdse uitkering uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering keert eigenlijk altijd uit bij overlijden, maar soms gebeurt dit ook eerder. Zo is een uitvaartverzekering af te kopen als de polisvoorwaarden dat toestaan. Als er sprake is van een terminale ziekte, keert een verzekering in sommige gevallen vroegtijdig uit. Hoe zit dat precies met terminaal ziek zijn en een vroegtijdige uitkering van de uitvaartverzekering?

Waarom een eerdere uitkering?

Sommige uitvaartverzekeraars bieden dus de mogelijkheid om bij terminaal ziek zijn een verzekering eerder te laten uitkeren. Dit wordt gedaan om meerdere redenen:

  • Het inkopen van zorg
  • Het vervullen van specifieke wensen
  • Het vormgeven van de uitvaart

Bij je keuze voor een uitvaartverzekering is het dus raadzaam bovenstaande mee te nemen in je keuze.

Welke voorwaarden gelden er?

Over het algemeen zal een uitvaartverzekering bij een vroegtijdige uitkering nooit volledig uitkeren. Er is een maximum vastgesteld per verzekerd bedrag. Bovendien wordt er pas uitgekeerd als iemand nog een levensverwachting heeft van maximaal 3 maanden. Dit is per verzekeraar verschillend en terug te lezen in de polisvoorwaarden. Uiteraard kun je ook contact opnemen met je uitvaartverzekeraar als je hier meer over wilt weten.

Uitvaartverzekering afkopen

Het is ook een optie om een uitvaartverzekering af te kopen. Dit is echter niet bij elke uitvaartverzekering mogelijk. Je kunt hiervoor kiezen als je extra geld nodig hebt of wanneer je niet langer de premie kunt betalen. Houd er wel rekening mee dat een verzekeraar kosten in rekening brengt bij het afkopen van een uitvaartpolis.

Wat is op jou van toepassing?

Heb jij specifieke wensen omtrent je levenseinde of uitvaartverzekering? Het kan geen kwaad om deze eens te bespreken met een uitvaartondernemer of financieel adviseur. Het is altijd belangrijk om een uitvaartproduct af te sluiten dat aansluit op jouw verwachtingen. Daarmee voorkom je eventuele teleurstellingen in de toekomst.

Tussentijdse uitkering uitvaartverzekering
4.3 (86.67%) 3 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629