call 072 - 844 52 85

Switchen van uitvaartverzekering, wanneer is dat handig?

Tegenwoordig zijn er talloze initiatieven die jou helpen te besparen op je vaste lasten. Dit klinkt natuurlijk aanlokkelijk, maar toch is het verstandig nooit zomaar impulsief over te stappen. Je moet jezelf afvragen of overstappen naar een andere uitvaartverzekeraar voor jou wel relevant is. Soms is het namelijk beter om bij je huidige verzekeraar te blijven. Wij zetten de voor- en nadelen van overstappen voor je op rij.

Voordelen switchen van uitvaartpolis
Het is om meerdere redenen interessant elders een uitvaartverzekering af te sluiten:

– De premie is voordeliger én je profiteert van betere voorwaarden.
– Er is een uitvaart product dat beter aansluit op je wensen.
– Je bent niet tevreden met je huidige verzekering en je zoekt een beter alternatief.

Het zijn allemaal begrijpelijke redenen om na te denken over een andere uitvaartpolis. Dankzij een breed aanbod uitvaartverzekeraars lukt het je ongetwijfeld een passende verzekering te vinden. Gebruik hiervoor de tool op onze site waarmee je verzekeraars gemakkelijk kunt vergelijken op premie en voorwaarden.

Nadelen overstappen
Overstappen om te besparen brengt niet alleen voordelen met zich mee. Soms kleven er juist nadelen aan:

– Bij het afkopen van je huidige uitvaartverzekering loop je vaak kapitaal mis door extra kosten die in rekening worden gebracht.
– De opbouw van rechten of kapitaal is niet altijd optimaal, waardoor het soms beter is om te blijven zitten waar je nu zit.

Je kunt hier niet eenduidig een conclusie uit trekken, daarom is het belangrijk zelf op onderzoek uit te gaan wat in jouw situatie het meest gunstigst is.

Wanneer is overstappen interessant?
Overstappen is pas echt interessant als je er zelf weinig aan verliest. Jij moet geen verlies lijden door elders een uitvaartverzekering af te sluiten. Kies er bijvoorbeeld voor om je huidige verzekering niet af te kopen, maar premievrij te maken. Daarmee verlies je geen onnodig kapitaal dat je door de jaren heen hebt opgebouwd bij je huidige verzekeraar.

Uiteraard is het zeker interessant jezelf elders te verzekeren als dit beter aansluit op je wensen. Dit geldt voor zowel een kapitaalverzekering als naturapolis of een combinatie van beide mogelijkheden. Daarmee voorkom je dat een uitvaartverzekering niet aan je wensen voldoet. Bovendien neem je hiermee je nabestaanden veel zorg uit handen.

Switchen van uitvaartverzekering, wanneer is dat handig?
1 (20%) 1 vote

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629