call 072 - 844 52 85

Schulden en een uitvaartverzekering

Ben je door omstandigheden of onhandige keuzes in de schulden geraakt en heb je geen uitvaartverzekering afgesloten? Dan is het verstandig om met de schuldsanering of bewindvoerder te overleggen. Je wilt namelijk een waardig afscheid als je komt te overlijden en nabestaanden vooral niet voor de kosten van jouw uitvaart laten opdraaien. Hoe pak je dat aan? Wil je nabestaanden niet belasten met de kosten voor je begrafenis of crematie? Pleeg overleg met instanties om te kijken of er ruimte is voor het afsluiten van een uitvaartverzekering. De premie van een uitvaartverzekering is over het algemeen niet erg hoog, dus dat is misschien een positieve gedachte. Wellicht is het handig om de premie per jaar te betalen. Daarmee voorkom je dat de premiebetaling elke maand terugkomt.

Laat de gemeente jouw uitvaart bekostigen

Heb je geen geld voor een begrafenis of crematie en zijn familie of vrienden niet van plan deze voor jou te betalen? Dan wordt de uitvaart betaald door de gemeente. Houd er wel rekening mee dat nabestaanden geen invloed kunnen uitoefenen op de invulling van de uitvaart. Het is een overweging waard, maar wellicht niet de meest verstandige optie.

Los zo snel mogelijk je schulden af

Vanzelfsprekend is het verstandig om zo snel mogelijk uit de schulden te komen. Als je onder bewind voering bent gesteld, worden je financiën geregeld door een externe partij. Maak samen met een bewindvoerder een plan van aanpak en ga vooral ook preventief te werken. Uit de schulden blijven, valt in de praktijk soms vies tegen, maar is wel noodzakelijk om erger te voorkomen.

Kies voor een budgetcoach

Kamp je met schulden, maar heb je nog niet met de bewindvoerder te maken? Schakel dan een budgetcoach in. Daarmee houd je grip op je eigen financiën, maar krijg je wel de hulp die je nodig hebt om schulden zo snel mogelijk af te lossen. Bovendien kan deze persoon prima advies geven of er wel of geen ruimte is voor het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Schulden en een uitvaartverzekering
4.7 (94.29%) 7 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629