call 072 - 844 52 85

Scheiden en uw uitvaartverzekering

Tijdens een scheiding dient er van alles en nog wat geregeld te worden. U en uw ex partner moeten zaken gaan verdelen en opsplitsen. Dingen die al snel voor de hand liggen zijn uw woning, waar gaan de kinderen wonen en wie krijgt het spaargeld, etc. Maar er zijn ook zaken waar u niet zo snel bij stil zult staan zoals uw uitvaartverzekering. Als u en uw partner een uitvaartverzekering hebben, dan is er grote kans dat een aantal dingen aangepast moeten worden voor uw scheiding.

Wat voor uitvaartverzekering heeft u?

Het eerste dat u moet doen is onderscheid maken of u een gezamenlijke of individuele uitvaartverzekering heeft. In veel gevallen hebben stellen een gezamenlijke uitvaartverzekering omdat op die manier kosten zijn te besparen. Als u gaat scheiden, dient u deze verzekeringen op te laten splitsen naar individuele uitvaartverzekeringen.

De uitvaartverzekering van uw kinderen

Als u kinderen heeft die jonger zijn dan 18 jaar, dient u hier ook nog even naar te kijken. In veel gevallen kunnen kinderen tot de 18 jaar gratis meeverzekerd worden bij de ouders. Als u gaat scheiden, dan is het noodzaak dat u de kinderen onderbrengt bij de individuele verzekering van één van de ouders.

Daarnaast wilt u eventuele gedeelde producten nog ontbinden. Op die manier komt u niet naast uw ex-vrouw te liggen met een zelfde grafsteen en tekst as u komt te overlijden. Veel stellen kiezen er namelijk voor samen producten af te sluiten bij de verzekering en afspraken te maken dat u na het overlijden ook samen komt te liggen. Dit soort zaken wilt u waarschijnlijk laten ontbinden.

Scheiden en uw uitvaartverzekering
4.8 (95.38%) 13 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629