call 072 - 844 52 85

Redenen om geen uitvaartverzekering af te sluiten

Mensen hebben vaak allerlei redenen om geen uitvaartverzekering af te sluiten. Ze denken hiermee voldoende onderbouwing te hebben voor hun overwegingen. Wij zetten daarom de belangrijkste redenen voor je op een rij en wijzen tegelijkertijd op eventuele consequenties die dat met zich meebrengt.

Ik betaal de uitvaart met overwaarde uit mijn woning

Bij een overlijden komt een koopwoning in het bezit van de erfgenamen. Dankzij een forse overwaarde kan de uitvaart worden bekostigd. Daar zit echter een grote ‘maar’ aan: de overwaarde hebben erven vaak niet direct in handen, terwijl een uitvaartverzekering wel binnen twee weken uitkeert. Dit is vaak ook de termijn waarin een uitvaartnota moet worden voldaan.

Ik heb een overlijdensrisicoverzekering gesloten

Met een overlijdensrisicoverzekering kun je de kosten van een begrafenis of crematie afdekken. Een overlijdensrisicoverzekering kent echter een beperkte dekkingsduur. Een uitvaartverzekering daarentegen loopt levenslang en komt altijd tot uitkering.

Ik heb een goed gevulde spaarrekening

Als er genoeg geld op een spaarrekening staat, kan dit inderdaad worden gebruikt om de uitvaart mee te betalen. Probleem is echter wel dat nabestaanden het bedrag eerst moeten voorschieten. De rekeningen van een rekeninghouder worden bij een overlijden namelijk geblokkeerd. Vaak kost het enige tijd voor erfgenamen over het geld kunnen beschikken.

Ik vind een uitvaartverzekering te duur

Een uitvaartverzekering is inderdaad niet gratis. Toch zijn er talloze mogelijkheden om een voordelige verzekering af te sluiten. Vaak kun je al voor enkele euro’s per maand een verzekering afsluiten bij een uitvaartmaatschappij.

Ik heb al een uitvaartverzekering

Ongeveer 70 procent van de Nederlandse bevolking heeft een uitvaartverzekering. Toch biedt deze verzekering vaak onvoldoende dekking voor het bekostigen van een volledige uitvaart. Dit wordt ook wel onderverzekering genoemd. Prijsstijgingen gelden ook voor uitvaartverzekering en dus is het verstandig om je huidige verzekering onder de loep te nemen.

Kortom, nabestaanden kunnen vaak niet direct beschikken over het geld van de overleden persoon. Daarom is het altijd verstandig een uitvaartverzekering af te sluiten. Vergelijk en sluit eenvoudig af via onze site.

Redenen om geen uitvaartverzekering af te sluiten
4.4 (88.57%) 7 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629