call 072 - 844 52 85

Premieverschil uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering

De overlijdensrisicoverzekering is over het algemeen goedkoper in premie dan een uitvaartverzekering. Daarom kiezen veel mensen ervoor om wel een overlijdensrisicoverzekering te sluiten, maar schuiven de uitvaartverzekering terzijde. Het kan daarom geen kwaad om nader te onderzoeken waar nu precies het verschil in zit en of het wel slim is om geen uitvaartpolis af te sluiten bij een verzekeraar. In dit artikel gaan we dieper in op dit onderwerp.

Verschil in risico

De opbouw van een uitvaartpolis is geheel anders dan die van een overlijdensrisicoverzekering. Een overlijdensrisicoverzekering is een risicopolis. Dit betekent dat de verzekering alleen uitkeert wanneer je tijdens de looptijd komt te overlijden. Is de looptijd verstreken? Dan hoeft een verzekeraar ook niet uit te keren. Dit is een belangrijk verschil met de uitvaartverzekering. Deze keert namelijk altijd uit, ongeacht of je al klaar bent of niet met het betalen van de verzekeringspremie.

Verschil in doel

De uitvaart- en overlijdensrisicoverzekering verschillen eveneens qua bestemming. De uitvaartpolis is er specifiek om de kosten voor een uitvaart af te dekken. De overlijdensrisico heeft als doel om nabestaanden goed achter te laten. Met de verzekering kan bijvoorbeeld een gedeelte van de hypotheek worden afgelost of een studie voor de kinderen worden bekostigd.

Kort samengevat keert een overlijdensrisicoverzekering dus alleen uit als je overlijdt tijdens de loopduur van de polis. Bij een uitvaartverzekering gaat een verzekeraar bij overlijden altijd over tot uitkering van de verzekering.

Wat kies jij?

Het is aan jou om te beslissen wat je nodig hebt om zowel de kosten van een begrafenis of crematie af te dekken, als het financieel goed achterlaten van je nabestaanden. Zet voor jezelf eens op een rijtje wat er gebeurt met jouw inkomen als je overlijdt. Lukt het je partner en je kinderen om te blijven in het huis waar je nu woont? Is er überhaupt geld om een uitvaart te bekostigen? Zo niet, dan is het zeker verstandig beide polissen af te sluiten om daarmee een onbezorgde financiële toekomst tegemoet te gaan.

Premieverschil uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering
5 (100%) 3 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629