call 072 - 844 52 85

Premie uitvaartverzekering betalen of toch een koopsompolis?

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering heb je de keuze uit het periodiek betalen van de premie. Dit kan bijvoorbeeld maandelijks, per kwartaal, half jaar of jaar zijn. Je kunt het bedrag van de uitvaartverzekering ook in één keer voldoen. Dit betekent dat je niet periodiek geld kwijt bent aan je uitvaartverzekering. Waarom en wanneer kies je voor deze optie en wat zijn de voordelen hiervan?

Wat zijn de voordelen van een koopsompolis?
Een koopsompolis heeft als voordeel dat je alle kosten voor je uitvaartverzekering direct voldoet. Dit is natuurlijk een prettig idee, want zo heb je er geen omkijken meer naar. Natuurlijk bepaal je zelf het verzekerd bedrag. Bij sommige naturaproducten is het ook mogelijk om te kiezen voor een koopsom. Dit kan echter per verzekeraar verschillen, dus verdiep je goed in de verschillende mogelijkheden.

Een interessante optie voor senioren
Voor mensen van 60 jaar en ouder is het vaak erg lastig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Een uitvaartverzekeraar heeft niet altijd de garantie dat de premie volledig wordt voldaan. Senioren krijgen bij het afsluiten van een uitvaartpolis veelal te maken met een premietoeslag. Ze hebben bijvoorbeeld (chronische) aandoeningen (achter de rug) en dat brengt soms een verhoogd risico met zich mee. Medische acceptatie is ook niet altijd mogelijk. Deze moeilijkheden kunnen worden vermeden door te kiezen voor een koopsompolis.

Wat kies jij?
Heb je onvoldoende geld om het volledige bedrag in één keer te betalen? Dan doe je er goed aan om periodiek premie te betalen voor de uitvaartverzekering. Beschik je wel over voldoende vermogen en wil je dit geld apart zetten voor je toekomstige uitvaart? Dan is een koopsompolis zeker iets voor jou. Vaak is dit goedkoper dan periodiek premie betalen aan een uitvaartverzekeraar.

Of een koopsompolis iets voor jou is, hangt dus grotendeels af hoe jouw financiële plaatje eruit ziet.

Premie uitvaartverzekering betalen of toch een koopsompolis?
4.6 (91.43%) 14 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629