call 072 - 844 52 85

Overstappen van uitvaartverzekering mogelijk?

De uitvaartverzekering. Een onderwerp waar we het liever niet over hebben, maar waar we wel degelijk goed bij stil moeten staan om problemen in de toekomst te voorkomen. Iedereen weet waarschijnlijk wel wat een uitvaartverzekering is. Net zoals bij onze zorgverzekering, zijn er verschillende mensen die willen overstappen van uitvaartverzekering. Maar, kan dit eigenlijk wel? In dit artikel geven we u meer informatie over de mogelijkheden van het overstappen binnen de wereld uitvaartverzekeringen.

Verschillende verzekeringen
Binnen de wereld van uitvaartverzekeringen zijn er verschillende soorten verzekeringen verkrijgbaar. Te denken aan:
Natura verzekering ( u krijgt bij overlijden geen geldbedrag uitgekeerd, maar een dienstenpakket).
Kapitaal verzekering (u krijgt bij overlijden een geldbedrag uitgekeerd, waarmee u zelf de begrafenis moet regelen).
Naast één van deze twee verzekeringen binnen uw uitvaartverzekering, kunt u bepaalde rechten of kapitalen opbouwen.
Bij het overstappen naar een andere uitvaartverzekering, moet u er rekening mee houden dat eventuele opgebouwde kapitalen/rechten niet meegenomen kunnen worden naar uw nieuwe uitvaartverzekering. In deze gevallen is het verstandiger om uw huidige uitvaartverzekering zogenoemd ‘premievrij’ te maken en hierna een nieuwe af te sluiten. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om zelf te sparen.

Premievrij maken
Zoals in de vorige alinea beschreven, is het dus mogelijk om over te stappen van uitvaartverzekering. Een van de opties is om de huidige polis ‘premievrij’ te maken. Maar, wat is dit eigenlijk? Bij het premievrij maken van uw huidige uitvaartverzekering, wordt uw huidige polis stopgezet. U betaald hiervoor geen premie meer. Bij overlijden kunt u nog wel aanspraak maken op deze polis tegen de dekking die destijds ook gold. Hoewel van deze ‘oude polis’ niet de gehele uitvaart betaald kan worden, weet u wel zeker dat er geen geld verloren gaat. Omdat dit netjes voor u bewaard wordt, totdat het moment aanbreekt dat u het nodig heeft.

Zelf sparen
Zoals u ook kon lezen is een andere optie om uw huidige uitvaartverzekering stop te zetten en dit geld zelf te gaan sparen. In dit geval zult u ook de huidige verzekering premievrij maken, zodat de maandelijkse betaling stop gezet wordt. Het geld wat u normaal zou betalen aan een verzekering kunt u nu zelf wegzetten op een rekening. Door dit iedere maand trouw te doen, houdt u alles zelf in de hand.

Vraag het de financieel adviseur
Waar u op moet letten is dat en uitvaartverzekering erop gericht is door te lopen tot uw overlijden. Het tussentijds opzeggen, stopzetten of overstappen kan dus onvoordelig voor u uitvallen. Het overstappen naar een andere uitvaartverzekering is dus mogelijk, maar u zult met een aantal dingen rekening moeten houden. Bent u er zeker van om over te stappen? Maak dan een afspraak met uw financieel adviseur. Hij/zij kan u optimaal adviseren over de pluspunten en eventuele risico’s die passen bij uw situatie.

Overstappen van uitvaartverzekering mogelijk?
4.6 (92.22%) 18 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629