call 072 - 844 52 85

Optierecht op uw uitvaartverzekering

Het begrip optierecht komt u regelmatig tegen bij het vergelijken en afsluiten van uitvaartverzekeringen. Optierecht heeft iets weg van automatische verhoging, maar steekt iets anders in elkaar. Wat is de inhoud van dit begrip en is het voor u slim een uitvaartverzekering met optierecht af te sluiten?

Wat is optierecht?

De kosten van een uitvaart stijgen elk jaar opnieuw. Over vijftien jaar is een uitvaart duurder dan nu. Natuurlijk wilt u als verzekerde niet het risico lopen dat uw uitvaartverzekering niet kostendekkend is. Daarom is het begrip optierecht geïntroduceerd door enkele verzekeraars. Dit betekent dat uw verzekering eens in de zoveel jaar met een bepaald percentage aan kapitaal wordt verhoogd zónder dat er vragen worden gesteld over uw gezondheid.

Medische vragen

U beantwoordt altijd medische vragen bij het indienen van een aanvraag voor een Medische keuringuitvaartverzekering. Middels deze vragen onderzoekt een verzekeraar uw gezondheidstoestand en hoe groot de kans statistisch is dat u vroegtijdig komt te overlijden. Soms verhoogt een verzekeraar de verzekeringspremie als blijkt dat u behoort tot een grotere risicogroep. Verzeker optierecht mee als u in de toekomst niet opnieuw gezondheidsvragen wilt beantwoorden voor het optimaliseren van uw uitvaartpolis.

Optierecht meeverzekeren, ja of nee?

Er zijn een aantal redenen op te noemen waarom het zinvol is optierecht mee te verzekeren. Wij zetten ze voor u op een rij:

  • U dekt zichzelf in tegen toekomstige stijgende uitvaartkosten.
  • Er hoeft niet opnieuw medische vragen te beantwoorden.
  • U houdt het verzekerd kapitaal up-to-date en u hoeft geen nieuwe verzekering af te sluiten.

Ga aan de slag

Op onze site maken we het u gemakkelijk dat te verzekeren waar u voorkeur naar uitgaat. De vergelijkingstool op de site geeft snel inzicht welke verzekering het beste bij u past. Uiteraard komt u daar ook een begrip tegen als optierecht. Let wel op: de voorwaarden omtrent optierecht kunnen per verzekeraar verschillen. Lees daarom altijd goed voordat u een uitvaartpolis afsluit. Nog geen uitvaartverzekering? Via onze website kunt u een uitvaartverzekering afsluiten.

Optierecht op uw uitvaartverzekering
4 (80%) 4 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629