call 072 - 844 52 85

Onderverzekerd voor de uitvaart

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is voor veel mensen vanzelfsprekend. Vaak wordt dit gedaan als ze het ouderlijk huis verlaten en op zichzelf gaan wonen. Toch is niet iedereen zich er van bewust dat je altijd het risico loopt op onderverzekering. Een uitvaartverzekering die je 20 jaar geleden hebt afgesloten, biedt vaak onvoldoende dekking om een complete uitvaart te kunnen bekostigen.

Waarom onderverzekering?
Net zoals in de economie de prijzen jaarlijks stijgen, geldt dat ook voor de kosten van een uitvaart. De kosten voor een begrafenis of crematie worden elk jaar duurder. Als je 30 jaar geleden een uitvaartverzekering hebt afgesloten met een verzekerd kapitaal van € 5.000,- is dat bedrag vandaag de dag niet meer toereikend. De kosten voor een gemiddelde uitvaart liggen ongeveer rond de € 8.000,-. Dit betekent dat je met een tekort zit van zo’n € 3.000,-.

De oplossing: een uitvaartverzekering met indexering
Sluit je vandaag de dag een uitvaartpolis? Dan wordt veelal de vraag gesteld of je indexering wilt meeverzekeren. Dit betekent dat je niet het risico loopt op onderverzekering. Een uitvaartverzekeraar laat het verzekerd bedrag namelijk met een bepaald percentage meestijgen met de inflatie. Daarmee voorkom je dat nabestaanden met hoge kosten worden opgezadeld.

Een andere optie om onderverzekering te voorkomen, is de keuze voor automatische verhoging. Eenmaal in de vijf jaar wordt uw verzekering met een bepaald percentage verhoogt. Uiteraard stijgt hierdoor ook de premie voor je uitvaartverzekering. Het voordeel hiervan is dat je niet opnieuw gezondheidsvragen hoeft te beantwoorden.

Wat nu als je verzekerd bedrag onvoldoende is?
Het is prettig om te weten dat je indexering dus kunt meeverzekeren bij het afsluiten van een nieuwe begrafenispolis. Maar wat nu als je al een verzekering hebt lopen? Maak je niet druk. Kijk voor welk bedrag je verzekerd bent voor je uitvaart en kies eventueel voor een aanvullende dekking door het verzekeren van extra kapitaal. Daarmee voorkom je dat nabestaanden een aanvullende nota voor je moeten betalen. Hoewel dat waarschijnlijk met liefde wordt gedaan, wil je dat natuurlijk liever voorkomen.

Wil je je geen zorgen maken of je wel voldoende verzekerd bent voor een uitvaart? Gebruik dan een uitvaartmeter op een vergelijkingswebsite. Hiermee kun je eenvoudig uitrekenen hoeveel jouw uitvaart ongeveer gaat kosten. Dat maakt het voor jou gemakkelijker om een juiste (aanvullende) uitvaartverzekering af te sluiten.

Onderverzekerd voor de uitvaart
4.3 (86.67%) 6 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629