call 072 - 844 52 85

Nazorg en uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering regelt alles op het gebied van de uitvaart. De rouwkaarten, de bloemen, de koffietafel, de uitvaartdienst en het vervoer. Dat is fijn, want na het overlijden van een dierbare krijgt u te maken met een intens verdriet en is het vaak moeilijk om zelf nog ergens aan te denken. Op uw uitvaartverzekering kunt u altijd vertrouwen. Na de uitvaart/ begrafenis komt het diepe gemis pas echt naar boven. Bepaalde zaken moeten geregeld worden maar door de emoties en het gemis van uw dierbare is het moeilijk om helder na te denken of om de schouders ergens onder te zetten. Ook kunt u te maken krijgen met diepe rouw: het verlies van iemand waarmee u een betekenisvolle relatie had zorgt voor diepe emoties. Rouw en verdriet tekenen uw dagen. Nazorg is dan een welkome ondersteuning.

Rouwzorg
Wanneer iemand komt te overlijden waarmee u een betekenisvolle of diepgaande relatie had komt rouw om de hoek kijken. Rouw verandert uw gevoel en u ziet de wereld om u heen door andere ogen. Wat eerst nog belangrijk leek lijkt nu niet meer van belang te zijn. Waar voor anderen het normale leven al snel weer doorgaat, lijkt de wereld voor u stil te staan of juist de andere kant op te draaien. Hierdoor kunt u zich gaan afzonderen, ziek gaan voelen of lusteloos en zelfs depressief worden. Rouwzorg is een nazorg die wordt aangeboden door een rouwzorgverlener. Voor sommigen duurt het rouwproces een aantal dagen tot weken, terwijl dit voor anderen jaren kan duren. Rouwen doet u op uw eigen tempo. Professionele begeleiding geeft u de nodige ondersteuning hierin.

Opzegdienst voor alle zaken
Na de uitvaart is het zaak om diverse processen aan te sturen. Het opzeggen van abonnementen, verzekeringen of andere diensten kan tijdrovend maar ook complex zijn wanneer u nog in rouw bent. Door tijdig deze zaken te regelen is er vaak recht op het terugvragen van abonnementsgeld. Maar ook voorkomt dit onnodige kosten. Daarnaast moet het overlijden aan bepaalde instanties doorgegeven worden. Zaken die veel van u kunnen vergen. Uw hoofd staat hier nu niet naar. Met een opzegdienst bent u verzekerd van een goed advies en begeleiding in het opzeggen van bepaalde zaken.

Bijeenkomsten
Rouwen kan u soms vereenzamen. Met de bijeenkomsten voor lotgenoten vindt u het steuntje in de rug waarnaar u verlangt. Samen praten over het verdriet, ervaringen uitwisselen en elkaar steun bieden. U staat er niet alleen voor.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629