call 072 - 844 52 85

Leeftijdsgrens uitvaartverzekering

Er geldt geen officiële leeftijdsgrens voor het afsluiten van een uitvaartverzekering. Maar de meeste verzekeraars sluiten geen verzekering meer af voor mensen op hoge leeftijd. Hieronder leest u wat gebruikelijk is in de markt.

Leeftijdsgrens
Voor het afsluiten van een naturapolis, geldt veelal een leeftijdsgrens van 70 jaar. Voor een kapitaalverzekering geldt er meestal een leeftijdsgrens van 80 jaar. Wees u ervan bewust dat als u een uitvaartverzekering afsluit op latere leeftijd, dat de premie ook hoger zal zijn. U betaalt immers een kortere periode premie en de verzekeraar loopt een groter risico.

Bij een naturapolis betaalt u iedere maand of jaar een premie. Zodra u overlijdt wordt er geen geld uitgekeerd, maar wordt de uitvaart gedekt. De natura uitvaartverzekering vergoedt de afgesproken kosten van de vastgelegde delen van de uitvaart, ongeacht het bedrag.

Bij een kapitaal uitvaartverzekering krijgen de nabestaanden een vast bedrag uitgekeerd. Zij kunnen zelf een uitvaartverzorger kiezen en daarmee hun wensen bespreken. Het totale bedrag hoeft niet in zijn geheel aan de uitvaart besteed te worden. Het uit te keren bedrag van de kapitaalverzekering is vooraf te bepalen.

Lees hier meer over de verschillende soorten uitvaartverzekeringen.

Leeftijdsgrens uitvaartverzekering
5 (100%) 2 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629