call 072 - 844 52 85

Laag inkomen, wat doe je met je uitvaartverzekering?

Als consument betaal je in sommige gevallen voor financieel advies. Dit is soms heel lastig als je weinig tot geen inkomen hebt of het slechts met een bijstandsuitkering moet doen. Wat kun je doen om een goede uitvaartverzekering voor jezelf betaalbaar te houden? Wij zetten een aantal opties voor je op een rij.
Bij de meeste uitvaartverzekeraars is het mogelijk om advieskosten gespreid te betalen. Dit heeft voor jou als voordeel dat je niet eenmaal een groot bedrag hoeft te betalen. Uiteraard kun je altijd eens overleggen met een financieel adviseur om na te gaan of je een (aanvullende) verzekering nodig hebt.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheid van een betalingsregeling
Naast gespreid betalen is het wellicht ook een optie om een betalingsregeling te treffen met je uitvaartverzekeraar of tussenpersoon. Vaak is dit een optie als je niet meer aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen of een betalingsachterstand hebt opgebouwd.

Ga voor een passende verzekering
Soms betaal je teveel aan verzekeringspremie terwijl dat niet nodig is. In zo’n situatie kan het beter zijn om over te stappen naar een andere verzekeraar. Uiteraard kun je ook je huidige polis aanpassen naar een voor jouw gewenst kapitaal- of naturaproduct.

Bewindvoering of schuldsanering
De eerste opties zijn voor jou interessant als je niet onder bewindvoering staat of in de schuldsanering zit. Bij bewindvoering of schuldsanering neem je vaak niet zelf meer beslissingen, maar moet je deze overlaten aan een externe partij. Als je nog geen uitvaartverzekering hebt lopen of deze graag wilt aanvullen, dan kun je een afspraak maken met degene die je zaken behartigt om te bekijken wat er zoal mogelijk is.

Verhoog je inkomen
Wat de reden van jou lage inkomen ook is, probeer positief te denken. Als er mogelijkheden zijn om je inkomen te vergroten, grijp dan de nodige kansen. Daarmee maak je het voor jezelf een stuk leefbaarder en comfortabeler. Bovendien wordt het een stuk eenvoudiger om zelf een uitvaartverzekering af te sluiten of aan je betalingsverplichtingen te voldoen.

Laag inkomen, wat doe je met je uitvaartverzekering?
1 (20%) 1 vote

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629