call 072 - 844 52 85

Kunt u een uitvaartverzekering tussentijds aanpassen?

Een uitvaartverzekering sluit u veelal af gedurende een periode van 15, 20 of 30 jaar. In dit tijdsbestek betaalt u premie voor het verzekerde kapitaal of dienstenpakket. Er kunnen zich echter situaties voordoen dat uw uitvaartverzekering niet meer toereikend is. Dit kunnen allerlei redenen zijn en daarom hebben wij de belangrijkste hiervan voor u op een rijtje gezet.

De verzekering sluit niet meer aan bij uw wensen

Er is altijd wel een reden op te noemen waarom u niet content bent met uw huidige verzekering. Misschien vindt u de premie te hoog, bent u niet tevreden over de service vanuit een verzekeraar of past de verzekering niet meer bij uw wensen. Wat de reden ook is, pas uw verzekering zo aan dat u er wel blij mee bent en stap zo nodig over naar een andere uitvaartverzekeraar.

Uw gezinssamenstelling wijzigt

Gaat u samenwonen, trouwen of zijn u en uw partner in blijde verwachting? Dit is een perfect moment om uw uitvaartverzekering nog eens na te lopen. Vanaf 24 weken zwangerschap is het veelal mogelijk uw kindje kosteloos mee te verzekeren op uw uitvaartverzekering. Natuurlijk kunt u ook na de geboorte van een kleintje direct een verzekering afsluiten op naam van uw zoon of dochter.

Het verzekerd bedrag is niet toereikend

De kosten van een begrafenis of crematie stijgen elk jaar. Is het verzekerd bedrag of dienstenpakket niet kostendekkend? Dan kunt u uw uitvaartverzekering wijzigen of een aanvullende verzekering afsluiten. Daarmee voorkomt u onnodige kosten bij een eventueel plotseling overlijden.

U bent niet meer tevreden met uw huidige polis

Ontevredenheid over uw uitvaartverzekering is een goede reden om verder onderzoek te doen. Zoek uit waarom u niet tevreden bent en kijk welke verzekering u wel aanspreekt. Uw huidige verzekering kunt u vervolgens premievrij maken, stopzetten of afkopen. Bij premievrijmaking betaalt u niet langer premie en wordt de waarde vastgezet die u in de achterliggende periode hebt opgebouwd. Bij afkoop wordt de opgebouwde waarde aan u uitgekeerd en kunt u geen aanspraak meer maken op de verzekering.

Maak uw verzekering up-to-date dankzij onze site

Is het tijd om uw verzekering aan te passen of elders uw uitvaartverzekering onder te brengen? Gebruik dan de slimme tool op onze site en zoek een verzekering die wel bij u past.

Kunt u een uitvaartverzekering tussentijds aanpassen?
5 (100%) 2 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629