call 072 - 844 52 85

Wat kost een uitvaartverzekering over de gehele looptijd?

In een wereld vol uitvaartverzekeraars is het leuk om eens een aantal onderzoekjes te doen, bijvoorbeeld de totale premie die je kwijt bent aan je uitvaartpolis. Er zit flink wat premieverschil tussen de verschillende maatschappijen, dus daarom loont het ongetwijfeld om wat zaken op een rijtje te zetten. Uiteraard betaal je niet graag teveel geld aan je uitvaartpolis, dus is het tijd om aan de slag te gaan met vergelijken!

Voorbeeld premiebetaling
De hoogte van het verzekerd bedrag ligt normaal gesproken tussen de € 8.000,- en € 10.000,-. Laten we voor nu uitgaan van een bedrag van € 8.000,-. Bij de meeste verzekeraars betaal je zo’n 30 jaar lang premie. Stel dat je € 7,- per maand aan premie betaalt, dan kom je op een totaalbedrag uit van € 2.520,- (€ 7,- x 12 maanden x 30 jaar). Dit rekensommetje is eenvoudig toe te passen bij elke verzekeraar waarbij je 30 jaar premie betaalt. Zet de verschillende bedragen op een rij en je weet direct bij welke uitvaartverzekeraar je het goedkoopste uit bent.

Levenslange premiebetaling en voorwaarden bij uitvaartverzekering
Er zijn ook verzekeraars waarbij je levenslang premie betaalt. Stel dat je nog 50 jaar leeft, dan ben je dus bij een levenslange premiebetaling veel meer geld kwijt dan wanneer je 30 jaar aan premie betaalt. In zo’n situatie is het wellicht beter om over te stappen naar een andere verzekeraar. Let echter wel op dat je de voorwaarden niet over het hoofd ziet. Een polis moet ook qua polisvoorwaarden aansluiten op je wensen. Anders zijn nabestaanden eventueel nog duurder uit bij jouw begrafenis of crematie.

Ik betaal teveel premie voor mijn uitvaartverzekering – Wat nu?
Kom je tot de schrikbare ontdekking dat je onnodig veel premie betaalt voor je uitvaartpolis? Stop de huidige verzekering en stap over naar een uitvaartverzekeraar die beter bij je past. Daarmee ben je niet alleen goedkoper uit, je vindt ook nog eens een verzekering die beter aansluit op jouw specifieke wensen. Alleen daarom al is het slim een uitvaartwaardemeter in te vullen of advies in te winnen via een vergelijkingswebsite of financieel adviseur.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629