call 072 - 844 52 85

Voldoende vermogen en een koopsompolis uitvaartverzekering

Beschik je over voldoende geld op je spaarrekening en zie je het nut niet van een uitvaartverzekering? Toch kan het zeker interessant zijn om een polis af te sluiten, zelfs bij voldoende eigen financiële draagkracht voor het bekostigen van een uitvaart. Dit wordt zichtbaar in de vorm van een koopsompolis. Waarom dat zo is, leggen wij graag aan je uit in dit blogartikel.

Fiscaal voordeel dankzij een koopsompolis
Een uitvaartverzekering kan jou fiscaal voordeel opleveren. Dit is mogelijk via een koopsomstorting. Dit is een eenmalig bedrag waarmee jij de kosten van een begrafenis of crematie financiert. Een storting die je doet, verlaagt het vermogen in box 3. Een uitvaartverzekering is vrijgesteld van vermogensrendementsheffing en heeft bovendien een aantrekkelijke vrijstelling van € 7.033,-.

Alles in een keer geregeld
Door de keuze voor een koopsompolis is alles in een keer geregeld voor je uitvaart. Je hebt geen last van maandelijkse premiebetalingen en dus heb je nergens geen omkijken naar. Bij jouw overlijden kunnen nabestaanden direct contact opnemen met je verzekeraar zodat een uitkering kan plaatsvinden om de uitvaartnota te betalen.

Koopsomstorting is goedkoper dan het verzekerde bedrag
Een koopsomstorting die je doet is veel lager dan het bedrag dat je verzekert voor een begrafenis of crematie. Bovendien ben je direct verzekerd na het doen van de geldstorting. Mocht er volgende week iets gebeuren, dan is er de geruststellende gedachte dat alles is geregeld voor jou en je nabestaanden.

Geniet van het leven
Een koopsompolis stelt jou in staat nog meer te genieten van het leven, juist omdat je minder geld apart hoeft te zetten voor het bekostigen van een uitvaart. Met het behaalde financiële voordeel kun je bijvoorbeeld uitstapjes maken met je partner of het gezin.

Dit in zijn geheel maakt de koopsompolis voor vermogende mensen zeker interessant! Bekijk direct de mogelijkheden op onze site voor een uitvaartverzekeraar waar jij een koopsomstorting kan doen.

Voldoende vermogen en een koopsompolis uitvaartverzekering
4.2 (84%) 5 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629