Uitvaartverzekering Onafhankelijk informatie centrum

Kinderen meeverzekeren op uitvaartverzekering – Doen of niet?

Bij de meeste uitvaartverzekeraars kun je kinderen tot hun 18e levensjaar meeverzekeren op de uitvaartpolis van hun vader of moeder. Ben jij de trotse vader of moeder van een kind die jonger is dan 18 jaar of ben je recent zwanger geraakt van je eerste kindje? Dan is het raadzaam kinderen aan te tekenen op jouw uitvaartpolis. Hoe dat precies werkt en welke voorwaarden daar aan verbonden zijn, kun je in deze blog teruglezen.

Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekeren
Bijna alle verzekeraars bieden de mogelijkheid om kinderen tot hun 18e levensjaar gratis aan te tekenen op de uitvaartpolis van hun vader of moeder. Dit betekent dat je als vader en moeder dus geen premie hoeft te betalen voor de uitvaartverzekering van je kind(eren) tot de leeftijd van 18 jaar. Daarna is het belangrijk dat je kinderen zelf een uitvaartpolis afsluiten.

Zijn (ongeboren) baby’s ook meeverzekerd?
Meestal zijn baby’s vanaf 20 weken verzekerd op je uitvaartpolis. Dit kun je navragen bij je huidige verzekeraar of eventueel teruglezen in de polisvoorwaarden van je uitvaartverzekering. Komt je baby na 20 weken te overlijden, dan zal een verzekeraar bijna altijd overgaan tot uitkering van de verzekering. Wel is het belangrijk dat je een aantekening laat maken door een verzekeraar dat je zwanger bent.

Een uitvaartverzekering voor kinderen van 18 jaar en ouder
Is jouw zoon of dochter ouder dan 18 jaar? Dan is het slim dat ze zelf een begrafenisverzekering afsluiten. Houd minimaal een verzekerd bedrag aan van € 8.000,-. Zorg dat dit zo spoedig mogelijk wordt geregeld na hun 18e verjaardag. Daarmee dek je een financieel risico zoveel mogelijk af. Natuurlijk kun je deze verzekering ook al afsluiten als je kind nog geen 18 jaar is. Hoe jonger het kind, hoe goedkoper de premie.

Je beslist dus zelf wat jou het beste uitkomt. Als je weinig tot niets te besteden hebt, is het slim de kinderen gratis aan te tekenen op de polis. Beschik je over voldoende financiële middelen? Dan kun je ook nu al een uitvaartpolis voor je zoon of dochter afsluiten.

Naar boven
Kinderen meeverzekeren op uitvaartverzekering – Doen of niet?
Vond u deze pagina nuttig?