call 072 - 844 52 85

Kind meeverzekeren bij ouders of zelf een uitvaartpolis afsluiten?

Door Redactie op 15-02-2017

Als je in verwachting bent van je kleintje ben je natuurlijk liever niet met de dood bezig. Dat geldt ook als je kinderen aan het opgroeien zijn en volop van het leven genieten. Toch is het belangrijk om na te denken over een uitvaartverzekering voor je (toekomstige) zoon of dochter. Er kan zich altijd een situatie voordoen waardoor jouw zoon of dochter komt te overlijden en is er dan voldoende geld aanwezig om een uitvaart te betalen?

Zoon of dochter meeverzekeren op eigen polis
Als vader of moeder heb je de mogelijkheid of je kind mee te verzekeren op je eigen uitvaartverzekering. Dit kost je geen enkele euro en is mogelijk tot het 18e levensjaar. Heb je maandelijks niet zoveel geld te besteden? Dan kan dit zeker een interessante optie voor je zijn.Een uitvaartverzekering afsluiten op naam van je kind
Bij de geboorte van je zoon of dochter is het ook direct mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten op naam van je zoon of dochter. Jij draagt dan zorg voor de premiebetaling. Als je kiest voor een premiebetaling van 20 jaar, dan is de premiebetaling bijna volledig voldaan als je zoon of dochter de 18-jarige leeftijd bereikt. Eventueel kan er dan nog een aanvullende verzekering worden afgesloten.

Welke mogelijkheid past bij mij?
Als er een kleintje op komst is, doe je er goed aan de financiële planning weer eens door te nemen. Daar hoort ook een uitvaartverzekering bij. Hoe eerder je begint met het afsluiten van een uitvaartpolis, hoe voordeliger je uit bent. De kans op lastige gezondheidsvragen is daarmee eveneens een stuk kleiner. Kun je maar net rondkomen van het salaris van jezelf en je partner? Dan is deze optie wellicht niet zo aantrekkelijk voor je. Dan het is prettiger als je je kinderen tot hun 18e levensjaar kunt meeverzekeren op je eigen polis.

Kind meeverzekeren bij ouders of zelf een uitvaartpolis afsluiten?
Vond u deze pagina nuttig?

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2018
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar | KvKnr: 70310629