call 072 - 844 52 85

Kennis over uitvaartverzekeringen ontbreekt

Uit onderzoek in 2018 blijkt dat bij veel mensen de kennis en het inzicht omtrent een uitvaartverzekering ontbreekt. Zo weet ruim een derde niet hoe hoog de kosten zijn van een gemiddelde uitvaart. Veel ondervraagden schatten de gemiddelde kosten van een begrafenis of crematie veel lager in. Dit leidt er onder meer toe dat ruim 45 procent van de ondervraagde respondenten is onderverzekerd met betrekking tot de uitvaartverzekering.

Nog meer opmerkelijke cijfers

Uit het onderzoek komen nog veel meer interessante cijfers. Wij zetten ze voor je op een rij:

– De helft van alle respondenten is niet op de hoogte van het verzekerd bedrag op de eigen uitvaartpolis.
– Ongeveer 25 procent wist niet dat verzekeraars maar tot een bepaald bedrag uitkeren.
– De helft van alle ondervraagden heeft geen € 5.000,- of meer apart liggen om de (extra) kosten voor een uitvaart te financieren.
– Een uitvaart van totaal € 7.500,- kan door ruim 20 procent niet worden bekostigd.
– Veel van de ondervraagde mensen denken dat een naturaverzekering uitkeert in geld.
– Tenslotte gaat men er in Nederland vanuit dat je met een overlijdensrisicoverzekering de kosten van een uitvaart afdekt. Deze verzekering is er echter alleen om inkomensverlies aan te vullen of te beperken.

Wat nu?

De onderzoekers geven aan dat goede voorlichting erg belangrijk is. Er is té veel onduidelijkheid bij mensen op het gebied van uitvaartverzekeringen. Juist bij mensen die onverzekerd zijn, kan dit bijdragen aan allerlei problemen. Zo wordt de rekening bij onvoldoende kapitaal of natura gepresenteerd bij familie en dit is niet altijd prettig. Hoe zit dat eigenlijk bij jou? Is jouw verzekering wel up-to-date en heb je überhaupt een uitvaartverzekering?

Vul aan of stap over

Wij maken het jou gemakkelijk om je uitvaartpolis aan te vullen of over te stappen. In Nederland heb je de keuze uit diverse uitvaartverzekeraars. Je vergelijkt gemakkelijk zelf op premie en/of voorwaarden. Ontdek daarom voor welk bedrag jij verzekerd bent en kom zo nodig in actie voor een verzekering die voldoende kostendekkend is.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629