call 072 - 844 52 85

Is er toekomst voor de uitvaartverzekering?

Mensen in Nederland worden steeds ouder en ook blijven we steeds langer gezond. Ernstige ziektes zoals kanker zijn steeds vaker goed te behandelen of te rekken. Dit betekent dat mensen steeds meer invloed hebben op het moment van overlijden. Zo nodig kan er geld worden gereserveerd voor het bekostigen van een begrafenis of crematie. Heeft een uitvaartverzekering dan nog wel zin en is er überhaupt toekomst voor de uitvaartverzekering?

De dood is niet altijd voorspelbaar
Hoewel de levensverwachting toeneemt en ook ziektes beter te behandelen zijn, blijft de dood niet in alle gevallen voorspelbaar. Door een ongeval of hartstilstand kan de dood plotseling zijn intrede doen. Daarmee blijft het leven ondanks alles onzeker. Hoewel je met spaargeld je eigen uitvaart kunt financieren, ben je er nooit zeker van dat er voldoende geld aanwezig is als de dood aan je deur klopt.

De uitvaart blijft bestaan
Hoe je het ook went of keert, de uitvaart blijft op zichzelf gewoon bestaan. Na een overlijden ontkom je niet aan een begrafenis of crematie. Dit betekent dus ook dat je deze moet financieren. Dit maakt de uitvaartverzekering tot een aantrekkelijk element. Mocht je plotseling of naar verwachting overlijden, dan is er altijd geld of een dienstenpakket aanwezig om de uitvaart te bekostigen.

Voorkom financiële sores voor je nabestaanden
Hoewel je misschien nu lekker in je vel zit en fluitend het leven door gaat, blijft dit niet eeuwig zo. De dood doet een keer zijn intrede en dan is het toch fijn om te weten dat er geld achter de hand is middels een uitvaartverzekering. Hiermee ontlast jij je nabestaanden, want ze hoeven geen uitvaartnota voor te schieten of zelf te bekostigen.

Sluit online een passende verzekering af
Het afsluiten van een uitvaartverzekering doe je gemakkelijk online via onze site. Er is altijd een verzekering die aansluit op jouw wensen en/of budget. Vergelijk daarom de verzekeraars en verzekeringen met elkaar en maak je keuze. Dit stelt jou enigszins in staat de dood met een gerust hart tegemoet te zien, wetende dat je financieel alles goed hebt geregeld voor jezelf én je nabestaanden.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629