call 072 - 844 52 85

Wat als je de premie van een uitvaartverzekering niet meer kunt betalen?

Soms is er onvoldoende geld aanwezig om de premie van je uitvaartverzekering te betalen. Hier kunnen allerlei redenen voor zijn. Misschien ben je recent je baan verloren, zit je in de schuldsanering of moet je leven van een bijstandsuitkering. Wat de reden ook is, het is belangrijk om in actie te komen. Contact opnemen met je verzekeraar biedt veelal perspectief voor de toekomst.

Neem contact op met je uitvaartverzekeraar
Blijft de betaling van de uitvaartverzekering premie uit? Dan zal een verzekeraar je veelal een betalingsherinnering sturen. Bemerk je dat de incasso van de uitvaartverzekering niet kan worden uitgevoerd vanwege onvoldoende saldo op je rekening en is dit een terugkerend probleem? Neem zo snel mogelijk contact op met je verzekeraar om de situatie voor te leggen. Je wilt niet dat een verzekering wordt beëindigd omdat het jou niet lukt om te betalen.

Voorkom wanbetaling
Zodra jij contact opneemt met een uitvaartverzekeraar en reageert op de betalingsherinneringen, voorkom je dat een uitvaartpolis wordt geroyeerd. Zodra een polis wordt beëindigd vanwege wanbetaling, is het in de toekomst een stuk lastiger om een nieuwe uitvaartverzekering af te sluiten. Dit voorkom je door betalingsafspraken te maken met je uitvaartverzekeraar. Welke mogelijkheden er zijn? Daar kom je achter door zo snel mogelijk contact op te nemen.

Vraag iemand jou te helpen
Dat er onvoldoende inkomen is om de uitvaartverzekeringspremie te voldoen, kan allerlei oorzaken hebben. Wat de reden ook is, het is raadzaam om iemand eens naar je financiën te laten kijken. Dit hoeft niet altijd direct een budgetcoach te zijn. Je kunt ook iemand inschakelen binnen je familie- of vriendenkring. Kies uiteraard voor een betrouwbaar persoon. Soms kun je op eenvoudige wijze diverse besparingen doorvoeren of maandelijks wat geld apart zetten voor onvoorziene uitgaven. Daardoor wordt het ook gemakkelijker om aan je betalingsverplichtingen te voldoen bij een uitvaartverzekeraar.

Maak een afspraak met een budgetcoach of ga langs bij de gemeente
Heb je professionele hulp nodig bij je betalingsproblemen? Klop aan bij de gemeente waar je woont of schakel een budgetcoach in. Dit voelt niet leuk, maar kan je wel perspectief geven voor de toekomst. Je wilt niet eventuele nabestaanden achterlaten met grote financiële problemen vanwege het niet kunnen betalen van je uitvaartverzekeringspremie.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629