Hoelang betaal je premie aan een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering sluit je af om je nabestaanden niet met hoge kosten achter te laten als je komt te overlijden. Er is een ruim aanbod van uitvaartverzekeringen waaruit je kunt kiezen. Toch valt direct op dat er verschil zit in de periode dat je premie betaalt voor een uitvaartverzekering. Waarom betaal je bij de ene verzekeraar levenslang premie en ben je bij een andere verzekeraar na 30 jaar klaar met premie betalen?

Uitvaartverzekering met een levenslange premie duur
Er zijn verzekeraars die je de mogelijkheid bieden om de premie van een uitvaartverzekering levenslang te betalen. Toch is dit een optie die door veel mensen niet meer wordt gekozen. Het is namelijk niet nodig om levenslang voor een uitvaartverzekering te betalen als dit ook in 20 of 30 jaar kan. Gelukkig is het mogelijk om een uitvaartverzekering premievrij te maken, de eventuele premievrije waarde af te kopen en over te stappen naar een andere verzekeraar.

Een uitvaartverzekering van 20 of 30 jaar
Hoelang je premie betaalt voor een uitvaartverzekering is natuurlijk volledig afhankelijk van de verzekeraar die je kiest. Bij de meeste verzekeraars kies je voor een verzekering met een premieduur van 30 jaar. Na deze 30 jaar stop je met premie betalen en heeft een verzekeraar het financiële risico bij jouw overlijden volledig afgedekt. Bij sommige verzekeraars heb je ook de keuze om de premie bijvoorbeeld in 15 of 20 jaar te betalen.

Wat past bij jouw situatie?
Hoe korter je betaalt, hoe hoger de premie. Dat is de gedachte achter de premieberekening van een uitvaartpolis. Als je maandlasten hoog zijn, kun je de premies van een uitvaartverzekering het beste spreiden over een langere periode. Wil je niet te lang voor een verzekering betalen en laten je maandlasten dit probleemloos toe? Dan kun je natuurlijk een uitvaartverzekering kiezen met een premieduur van zo’n 15 of 20 jaar. Eventueel kun je je op een later tijdstip extra bijverzekeren mocht het verzekerd bedrag niet meer toereikend zijn voor een uitvaart.

Maak gebruik van een vergelijker
Om er achter te komen hoeveel premie je betaalt bij een korte of lange premieduur voor een uitvaartpolis, kun je gebruikmaken van een vergelijker. Deze tool legt de verschillende verzekeraars, premies en voorwaarden naast elkaar. In een enkele oogopslag wordt daarmee duidelijk wat voor jou het meest gunstig is. Aan de hand daarvan kun je je keuze maken.

-
© Uitvaartverzekering Wijzer 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvKnr: 70310629