call 072 - 844 52 85

Hoe wijzig je een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering sluit je meestal af voor tientallen jaren. Logisch dat je altijd goed nadenkt over wat je wilt verzekeren vóór je de verzekering daadwerkelijk laat ingaan. Toch kun je er na een aantal jaren achter komen dat de polis niet langer up-to-date is. Je ontkomt er dan niet aan om de verzekering aan te passen bij de verzekeringsmaatschappij. Hoe werkt dit en wat is hiervoor nodig?

Waarom je tussentijds je uitvaartverzekering wijzigt

Er zijn een aantal redenen op te noemen waarom een verzekering niet langer aan je wensen voldoet. Wij zetten de belangrijkste oorzaken voor je op een rij.

1.De dekking voldoet niet langer
De dekking kan bijvoorbeeld te veel of juist te weinig zijn. In zo’n geval is het verstandig de verzekering aan te passen. Let op: niet elke verzekeraar maakt het mogelijk om de dekking te verlagen. In zo’n geval kun je overstappen naar een andere partij of een extra verzekering afsluiten.

2. Je wenst een goedkopere premie
Je bent niet langer tevreden over de huidige verzekeringspremie. In dit geval kun je de dekking naar beneden bijstellen of overstappen naar een andere verzekering. De oude verzekering koop je af of maak je premievrij.

3. Verhuizing of naamswijziging
Bij een verhuizing moet het postadres worden aangepast. Wellicht vindt er ook een naamswijziging plaats en vind je het belangrijk dat de begunstiging wordt gewijzigd.

Hoe geef je een wijziging door?

In de meeste gevallen kun je eenvoudig telefonisch of digitaal contact opnemen met de uitvaartverzekeraar. Loopt je verzekering via een assurantiekantoor of tussenpersoon? Dan laat je deze persoon de polis voor jou aanpassen. Afhankelijk van wat er moet gebeuren, lever je bepaalde documenten aan. Denk bijvoorbeeld aan een kopie legitimatiebewijs van jezelf en/of je partner. Bij het aanpassen van de begunstiging of premievrijmaking/afkoop is vaak een handtekening nodig van jou en je partner.

Verzekering online afsluiten

Heb je nog geen uitvaartverzekering of wil je een extra uitvaartverzekering afsluiten voor jezelf, je partner en/of je kinderen? De tool op onze site stelt jou in staat eenvoudig verzekeringen met elkaar te vergelijken en online af te sluiten. Met behulp van de uitvaartwaardemeter breng jij je wensen zo goed mogelijk in kaart en kies je een verzekering die aan al je wensen voldoet. Uiteraard tegen een zo scherp mogelijke verzekeringspremie.

Kortom, wijzig je verzekering zodat deze weer helemaal up-to-date is of sluit een nieuwe verzekering online af via onze site.

Hoe wijzig je een uitvaartverzekering?
5 (100%) 1 vote

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629