call 072 - 844 52 85

Hoe sluit u een uitvaartverzekering af?

Het is een onherroepelijk onderdeel van ons leven en toch staan we niet zo graag bij het overlijden stil. Het is echter noodzakelijk dat wel te doen om te voorkomen dat de nabestaanden met duizenden euro’s aan kosten geconfronteerd worden. Dat is de hoofdreden waarom het afsluiten van een uitvaartverzekering zo belangrijk is.

Afsluiten
U kunt uw uitvaartverzekering op verschillende manieren afsluiten. Door een gesprek aan te gaan met een verzekeraar. Dat kan door een mondeling gesprek aan te vragen. Iemand zal u dan of thuis of op het kantoor van de verzekeraar de nodige informatie verstrekken, zodat u een keuze kunt maken. U kunt ook telefonisch zowel informatie inwinnen als de uitvaartverzekering afsluiten.

Vergelijken
De derde keuze is waarschijnlijk de beste. U begint met het vergelijken van de verschillende aanbieders. Op die manier krijgt u zicht op wat mogelijk is. U kiest hieruit twee aanbieders en vraagt via internet een offerte aan, zodat u vervolgens kunt kiezen voor de voor uw persoonlijke omstandigheden beste verzekering.

Verschillen
Redenen waarom uitvaartverzekeringen nogal verschillen zijn onder andere
* uw leeftijd. Neemt u op jonge leeftijd een uitvaartverzekering, bijvoorbeeld wanneer u gaat trouwen of samen een huis koopt, dan is de premie lager aangezien de te verwachten looptijd langer is.
* de keuze tussen crematie en begraven worden. Een crematie is goedkoper.
* welke kist kiest u? Er is groot verschil in prijs.
* is er na de begrafenis een kopje koffie met eventueel gebak. Zo ja, voor hoeveel personen?
* verstuurd u rouwbrieven en wordt er een rouwadvertentie geplaatst? Zo ja, hoeveel rouwbrieven en hoe groot wordt de advertentie?
* wanneer u begraven wilt worden, dan is ook de vraag welke grafsteen u graag wilt.
Al deze factoren bepalen, samen met uw leeftijd, de maandelijkse premie.

Weigeren
Een aanbieder van een uitvaartverzekering heeft geen acceptatieplicht. Een reden om u als verzekeringnemer te weigeren kan zijn omdat u te oud bent bij het afsluiten of een ziekte of handicap heeft, waardoor de kans dat snel moet worden uitgekeerd groot is. Andere redenen zijn dat u eerder verzekeringsfraude gepleegd hebt of als wanbetaler bekend staat. Hiertegen kunt u niets ondernemen, anders dan een aanbieder zoeken die deze regels niet hanteert en u wel wil aannemen. Algemeen gesteld geldt mensen die 65 jaar of ouder zijn niet meer geaccepteerd worden. Behalve wanneer ze overeenkomen zich ‘in te kopen’, dat wil zeggen dat u een bedrag ineens stort om de kosten te dekken.

Hoe sluit u een uitvaartverzekering af?
4.6 (92.5%) 8 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629