call 072 - 844 52 85

Hoe helpt een uitvaartverzekering bij rouwverwerking?

Rouwen is een proces dat zich voordoet zodra iemand in jouw directe omgeving overlijdt. Niet iedereen rouwt hetzelfde, maar het is wel zinvol om een rouwproces in te stappen en aan te gaan. Uiteraard is het fijn als je daarbij de nodige ondersteuning krijgt. In sommige gevallen kan een uitvaartverzekering daar financieel bij helpen. Hoe dat werkt, leggen we je in dit artikel uit.

Rouwen doe je niet alleen

Je moet verder na een afscheid. Hoe ingrijpend een verlies ook is. Gelukkig hoef je vaak niet alleen te rouwen. Bijna altijd zijn er wel familieleden of vrienden waarbij je terecht kunt om je verhaal te doen. Zo niet, dan zijn er talloze andere mogelijkheden om je rouwproces ‘goed’ te doorlopen. Het is belangrijk in ieder geval uiting te geven aan je emoties. Dit kan bijvoorbeeld via schilderen, muziek, kleien of een andere creatieve bezigheid.rouwverwerking en uitvaartverzekering

Zoek hulp bij een deskundige

Lukt het jou maar niet om het overlijden van een dierbare een plekje te geven of heb je er een traumatische ervaring aan over gehouden, bijvoorbeeld vanwege een onverwachte zelfmoord? Blijf er dan niet mee rondlopen, maar maak in eerste instantie een afspraak bij de huisarts. Je huisarts kan je namelijk doorverwijzen naar een psycholoog. Deze persoon kan zo nodig ondersteuning bieden in het rouwproces dat je bent aangegaan. Soms zijn er ook specifieke rouwprofessionals in te schakelen die jou helpen in je rouwproces.

Verder zijn er ook tal van online en telefonische hulplijnen die je kan inschakelen. Onder meer verzekeraar Yarden, Humanitas en Korrelatie houden zich bezig met rouwverwerking voor nabestaanden.

Financier hulp voor nabestaanden via je uitvaartverzekering

Nu iemand in jouw directe omgeving recent is overlijden, is het ook zinvol om na te denken over je eigen dood. Je kunt je partner of kinderen helpen door hen rouwbegeleiding aan te bieden na jouw overlijden. Dit kan onder meer door extra kapitaal mee te verzekeren op je uitvaartverzekering. Als er geld overblijft na het bekostigen van een uitvaart, kan dit bijvoorbeeld worden gebruikt om psychologische hulpverlening mee te financieren die niet wordt vergoed vanuit de zorgverzekering.

Neem contact op met je uitvaartverzekeraar

Heb je een uitvaartverzekering en wil je weten hoe dit in jouw situatie werkt? Neem gerust contact op met de desbetreffende verzekeraar voor meer informatie. Uiteraard kun je ook een extra kapitaalverzekering afsluiten via onze site voor ondersteuning aan nabestaanden bij jouw overlijden.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629