call 072 - 844 52 85

Hoe ga je om met stijgende uitvaartkosten

Dagelijkse kosten blijven stijgen, zeker als het economisch voorspoedig gaat. Dit heeft echter ook invloed op de premie van je uitvaartverzekering. Wat je nu aan kapitaal verzekert voor je uitvaart, is over twintig jaar wellicht niet meer voldoende. Dit kan er aan bijdragen dat je nabestaanden met een aanvullende uitvaartnota worden geconfronteerd. Hoe zorg je dat je optimaal verzekerd bent en op welke manier voorkom je extra hoge begrafenis- of crematiekosten?

Houd je verzekering up-to-date

Het is zinvol om eenmaal in de vijf jaar je uitvaartverzekering(en) weer eens door te nemen. Om de drie jaar is zelfs nog beter. Ga na of er voldoende kapitaal of diensten zijn verzekerd om jouw begrafenis of crematie mee af te dekken. Hier kom je eenvoudig achter door je uitvaartwensen in te vullen in een uitvaartwaardemeter. Dit is mogelijk via de site van verschillende verzekeraars. Op deze manier krijg je snel inzichtelijk of je huidige dekking nog up-to-date is.

Verzeker indexatie of automatische verhoging mee

Je uitvaartverzekering stijgt mee met stijgende kosten als je ervoor kiest om indexatie mee te verzekeren. Indexatie meeverzekeren heeft slechts geringe invloed op de premie, maar geeft je wel de garantie dat je altijd voldoende kapitaal hebt verzekerd.

Naast indexatie heb je bij diverse verzekeraars ook de keuze om automatische verhoging mee te verzekeren. Dit betekent dat het verzekerd kapitaal om de drie of vijf jaar automatisch wordt verhoogd met een bepaald percentage zónder dat er vragen worden gesteld over je gezondheid.uitvaartkosten

Kies voor een naturapakket

Naast een uitvaartverzekering die uitkeert in geld, is er ook de naturapolis. Dit is de ideale polis om jezelf te beschermen tegen stijgende uitvaartkosten. Hoe hoog de prijsstijging ook is, de diensten uit dit pakket zijn altijd meeverzekerd. Het is wel verstandig om altijd een stukje kapitaal mee te verzekeren dat je vrij kunt besteden. Daarmee kan een eventuele aanvullende nota probleemloos worden betaald.

Spaar extra geld via een spaarverzekering

Je kunt ook zelf geld sparen via een spaarrekening. Hier kleven echter wel wat nadelen aan. Zo weet je van tevoren nooit of je voldoende geld hebt gespaard en nabestaanden kunnen ook nooit zomaar aan je rekening komen. Dit kan soms maanden duren, terwijl de uitvaartnota vaak al binnen twee weken wordt verstuurd.

Sluit een extra verzekering af

Is jouw huidige uitvaartpolis niet langer toereikend? Dan kun je een extra uitvaartverzekering afsluiten via onze site. Met de vergelijkingstool ontdek je eenvoudig welke verzekering goed bij jou past qua premie en polisvoorwaarden.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629