call 072 - 844 52 85

Het nut van een uitvaartverzekering

Ben je geen goede spaarder, maar wil je wel een uitvaart uit eigen zak bekostigen en daar nabestaanden niet mee belasten? Een uitvaartverzekering regelen is dan zeker geen overbodige luxe. Je betaalt periodiek premie aan deze verzekering en je hebt er zelf geen omkijken meer naar. Dit is wel zo handig als je bijvoorbeeld werkzaam bent als zzp’er, het lastig vindt om te sparen of wanneer er onvoldoende spaargeld op je rekening staat.

Hoeveel geld spaar je voor een uitvaart?

Een uitvaart is een emotionele gebeurtenis en heeft veel impact op nabestaanden. Naast diverse emoties is er ook een financiële kant. Een uitvaart kost geld en bovendien moet er vaak van alles worden geregeld om een overlijden financieel netjes af te wikkelen. Het is altijd verstandig om geld te sparen om bepaalde kosten af te dekken. Dit is ook mogelijk door het afsluiten van een uitvaartverzekering.

De kosten van een uitvaart

De kosten van een uitvaart stijgen jaarlijks. Momenteel kost een gemiddelde uitvaart zo tussen de 6.000 euro en 10.000 euro. Heb jij dat geld op je spaarrekening staan als je komt te overlijden? Zo niet, dan is het verstandig om vandaag nog te beginnen met sparen. Daarmee voorkom je dat de uitvaartnota wordt gepresenteerd bij je partner of andere nabestaanden. Schrijf voor jezelf alle inkomsten en uitgaven op en neem een beslissing wat je maandelijks per maand opzij zet voor de uitvaart. Een bedrag tussen de 10 en 25 euro per maand is een prima bedrag om mee te beginnen.

Extra: de overlijdensrisicoverzekering

Woon je samen met je partner en/of kinderen in een (koop)woning en kom je plotseling te overlijden? Dan valt vaak een groot gedeelte van het inkomen weg. Zijn er dan voldoende financiële middelen zodat nabestaanden thuis kunnen blijven wonen? Bij onvoldoende financieel vermogen is er altijd nog de overlijdensrisicoverzekering. Deze verzekering gaat verder dan een uitvaartverzekering, want het kapitaal van deze polis kun je bijvoorbeeld gebruiken om de hypotheek (gedeeltelijk) af te lossen, de huur te betalen of om de studie van kinderen te betalen.

Diverse mogelijkheden

Of je nu op zoek bent naar een uitvaart- of overlijdensrisicoverzekering, er is keuze genoeg uit diverse verzekeraars. Vergelijk zorgvuldig voordat je een keuze maakt en laat nabestaanden financieel onbezorgd achter na jouw overlijden.

Het nut van een uitvaartverzekering
4.7 (93.33%) 3 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629