call 072 - 844 52 85

Het belang van een uitvaartverzekering voor Nederlanders

Mensen gaan langs bij een financieel adviseur voor een hypotheekgesprek of het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Het is aan een financieel adviseur om jou ook te wijzen op de meerwaarde van een goede uitvaartpolis. Uit diverse marktonderzoeken blijkt namelijk dat Nederlanders nog steeds onvoldoende verzekerd zijn voor hun uitvaart of zelfs helemaal niet beschikken over een uitvaartverzekering. Hoe kan je dat voorkomen?

Onvoldoende verzekerd voor de uitvaart
Uit recentelijk onderzoek is opnieuw gebleken dat zo’n drie op de tien Nederlanders niet beschikt over voldoende geld om een begrafenis of crematie te bekostigen. Dit vergroot het risico op financiële problemen na een overlijden. Zeker nabestaanden krijgen hierdoor snel te maken met een grote kostenpost. Niemand kiest er graag voor erven op te zadelen met schulden, daarom is het noodzakelijk in actie te komen. Niets doen is namelijk geen optie.

Leef in het nu, verzeker je voor de toekomst
Hoewel het goed is om in het hier en nu te leven, ben je het aan familie en vrienden verplicht om na te denken over de toekomst. Ziekte kan zomaar zijn intrede doen, net als een ongeval op vakantie of wat dan ook. Als het moment daar is, wil je alles op een rijtje hebben, toch? Daarom loont het om in ieder geval de kosten van een uitvaart af te dekken met een passende uitvaartverzekering.

Wees je eigen adviseur
Tegenwoordig hoef je voor veel financiële producten niet meer langs een financieel adviseur. Online kan je zelf op zoek naar een passende uitvaartverzekering die mooi aansluit op je situatie. Via diverse sites kan je de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken en aan de hand daarvan je keuze maken voor een uitvaartproduct. De uitvaartwaardemeter maakt direct duidelijk welk bedrag je moet verzekeren om nabestaanden niet met schulden achter te laten.

Sluit vandaag nog een uitvaartpolis en voorkom hiermee schulden in de toekomst.

Het belang van een uitvaartverzekering voor Nederlanders
5 (100%) 1 vote

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629