call 072 - 844 52 85

Goedkope uitvaartverzekering verstandig?

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering let je natuurlijk extra op de prijs. Je betaalt liever geen euro teveel aan een verzekering. Veel mensen kiezen dan ook voor de goedkoopste premie bij de keuze voor een uitvaartpolis. Toch is het verstandig om goed te vergelijken voordat je ergens een polis afsluit. Goedkoop is niet altijd duurkoop, maar vaak wel.

Vraag meerdere offertes aan

Weet jij wat je wilt verzekeren voor je uitvaart? Vraag dan altijd meerdere offertes aan bij verschillende uitvaartverzekeraars. Daardoor lukt het jou een transparante vergelijking te maken van de verschillende verzekeringen inclusief premies. Informeer bij verzekeraars altijd naar de totale kosten voor een uitvaartpolis.

Laat je niet verleiden door cadeaus

Tegenwoordig is het heel gewoon dat je een cadeau krijgt overhandigd bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Toch moet je daar niet altijd intrappen. Het is namelijk een marketingtruc van veel tussenpersonen om jou te overtuigen een polis onder te brengen bij een bepaalde verzekeraar. Het gevaar is daardoor aanwezig dat je een polis sluit die niet volledig aansluit op je wensen.

Polisvoorwaarden zijn doorslaggevend

In wat voor uitvaartpolis jij je ook verdiept, lees altijd de voorwaarden door. Een goedkope premie is aantrekkelijk voor je maandlasten, maar niet altijd beter. Je wilt gewoon niet dat nabestaanden worden geconfronteerd met extra kosten omdat jij de voorwaarden niet goed hebt doorgenomen. Deze voorwaarden zijn uiterst belangrijk om duidelijk te krijgen of een verzekering echt bij jou past.

Sluit verantwoord een verzekering af

Laat je dus niet verleiden, maar ga actief aan de slag met begrafenisverzekeraars met elkaar vergelijken. Dit levert jou veel meer op dan alleen de goedkoopste verzekering afsluiten. Niet tevreden met je huidige polis? Stap dan direct over naar een andere verzekeraar voor een scherpere premie en betere voorwaarden.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629