call 072 - 844 52 85

Goedkope of dure uitvaart?

Niemand is hetzelfde. Dit komt goed tot uiting op een begrafenis of crematie. Dan pas zie je hoe groot de verschillen soms zijn in karakters en wensen. Toch speelt ook iets anders een rol, namelijk hoe goedkoop of duur een uitvaart mag zijn. Dit is aan jou, maar soms worden nabestaanden overvallen door de kosten en dit kan een nare nasmaak geven. Hoe goedkoop of hoe duur maak jij je uitvaart eigenlijk?

Jij bent de sleutel
In principe bepaal jij het kostenplaatje van je uitvaart. Door een uitvaart zoveel mogelijk af te stemmen op je wensen, voorkom je een begrafenis of crematie waar je eigenlijk niet achterstaat. Daarom is het belangrijk je wensen op papier te zetten en kenbaar te maken aan familie en vrienden. Daarmee voorkom je dat je een uitvaart krijg waar je eigenlijk niet op zit te wachten. Het invullen van een uitvaartwaardemeter kan je helpen bij het vormgeven van je uitvaartwensen.

Na het invullen van deze meter krijg je direct een inzage van de kosten. Dit kostenplaatje leg je naast de dekking van je huidige uitvaartverzekering. Je ziet snel genoeg of de dekking toereikend is of dat je deze moet uitbreiden. Dit is veelal mogelijk tegen een kleine premieverhoging.

Oververzekering of onderverzekering
Als je voorkeur uitgaat naar een sobere uitvaartplechtigheid, dan is het belangrijk om oververzekering te voorkomen. Waarom meer premie betalen dan nodig is? Als je juist expliciete wensen hebt omtrent je uitvaart, is het een aandachtspunt om voldoende kapitaal mee te verzekeren. Daarmee verklein je het risico dat er geld tekort is zodra de uitvaartnota moet worden betaald. Deze wil je liever niet neerleggen bij de mensen die je achterlaat. Vul daarom die uitvaartwaardemeter in en krijg direct inzage.

Heb je weinig te besteden en is een dure verzekering niet aan jou besteed? Onderzoek dan de mogelijkheden om een verzekering af te sluiten via een budget verzekeraar. Met een budgetuitvaartpolis verzeker jij je optimaal tegen hoge kosten van een uitvaart en houd je maandelijks geld over voor andere zaken.

Start met vergelijken
Krijg gemakkelijk en snel inzage in hoe goedkoop of duur je uitvaart eruit ziet en vul een uitvaartwaardemeter in. Vervolgens kun je direct van start met het vergelijken van de verschillende uitvaartverzekeraars via onze site. Sluit een verzekering bij een partij waar jij je goed bij voelt en die zoveel mogelijk is afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Goedkope of dure uitvaart?
4.4 (88.57%) 7 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629