call 072 - 844 52 85

Gezondheidsverklaring bij een uitvaartverzekering

Een verzekeraar dekt een risico, zo ook de uitvaartverzekeraar. Om het risico in kaart te brengen vragen uitvaartverzekeraars de te verzekeren personen om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze gezondheidsverklaring bestaat uit verschillende vragen over uw gezondheid.

Gezondheidsverklaring
In een gezondheidsverklaring dient u bijvoorbeeld op te geven wat uw leeftijd en gewicht is. Maar ook of u ziek bent, gebreken heeft, medicijnen gebruikt en wellicht of u rookt.

Wat doet de verzekeraar met deze gegevens?
De verzekeraar gebruikt de gezondheidsverklaring om het risico in te schatten om u te verzekeren. Een uitvaartverzekering keert uit als u overlijdt. Als u ernstig ziek bent of al op leeftijd bent, dan is de kans groter dat u snel overlijdt, dan iemand die nog in zijn tienerjaren is. Op basis van de gegevens die u invult bepaalt de verzekeraar niet alleen het risico om u te verzekeren, maar ook tegen welke premie hij dit wilt doen.  Het kan ook zijn dat de verzekeraar het risico niet aandurft en u niet wilt verzekeren. Gelukkig komt dit in de praktijk niet vaak voor.

Uitvaartverzekering zonder gezondheidsverklaring
Niet alle verzekeraars vragen om een gezondheidsverklaring in te vullen, zij doen aan verzekeren zonder medische selectie. Houdt hierbij wel rekening dat er een mogelijke wachttijd geldt (de carenzjaren).

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629