call 072 - 844 52 85

Geen uitvaartverzekering en geen geld, wat nu?

Als iemand overlijdt dan moet er een uitvaart verzorgd worden. Iedere uitvaart kost geld. In Nederland kost een gemiddelde uitvaart 7.000 tot 10.000 euro. Aangezien veel mensen die bedrag niet op hun rekening hebben, sluiten mensen een uitvaartverzekering af. Maar wat nou als iemand geen uitvaartverzekering heeft afgesloten en er wel een uitvaart betaalt moet worden?

Kosten voor de nabestaanden
Als de overledene geen uitvaartverzekering heeft afgesloten, dan komen de kosten van de uitvaart voor rekening van de nabestaanden.

Nabestaanden hebben geen geld, wat nu?
Indien de nabestaanden van de overledene niet de mogelijkheid hebben om voor de kosten van de uitvaart op zich te nemen, dan moet dit aangetoond worden. Indien de nabestaanden een uitkering krijgen van de Sociale Dienst, dan kan deze partij de nabestaanden een bedrag lenen om de uitvaart te betalen.  Ga hiervoor naar het kantoor van de Sociale Dienst in de woonplaats van de overledene.

Indien de nabestaanden geen uitkering ontvangen van de Sociale Dienst, maar niet zelf voor de kosten kunnen opdraaien van de uitvaart, kunnen een beroep op de bijzondere bijstand. Ga hiervoor naar de gemeente.

Geen uitvaartverzekering en geen geld, wat nu?
4.2 (84%) 5 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629