call 072 - 844 52 85

Gecremeerd, wat te doen met de as?

Als iemand gecremeerd wordt, dan blijft er as over. Na een crematie heeft u er waarschijnlijk geen zin in om te na te denken wat er met deze as moet gebeuren. Het is in de wet vastgelegd dat de as minimaal een maand in het crematorium moet blijven. Daarna kunt u zelf beslissen wat er met de as moet worden gedaan.

Overledene heeft het vastgelegd in verzekering
Kijk allereerst of de overledene iets heeft vastgelegd in zijn of haar uitvaartverzekering over de as. Misschien bestaat de wens dat de as op een bepaalde plek wordt uitgestrooid. Is dit niet vastgelegd dan kunt u zelf beslissen wat er mee gedaan wordt. U kunt de as bijvoorbeeld in een urn meenemen naar huis of de as uitstrooien. In dit artikel leest u meer opties over het bewaren van de as na een crematie.

Wordt een urn gedekt onder de uitvaartverzekering?
Of de kosten van een urm zijn gedekt onder de uitvaartverzekering, is bij iedere verzekeraar anders. Bij een aantal verzekeraars wordt een standaard urn vergoed, bij andere verzekeraars komen hier aanvullende kosten bij. Afhankelijk van de uitvoering en het materiaal van de urn, kost een urn tussen de 70 en 500 euro. De urn kan in een urnenmuur op de begraafplaats of bij het crematorium geplaatst worden hetgeen voor vijf jaar gemiddeld 340 euro kost.

Gecremeerd, wat te doen met de as?
4.3 (85.45%) 11 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629