call 072 - 844 52 85

Een uitvaartverzekering geeft rust

Talloze onderzoeken hebben aangetoond dat stress niet goed is voor het brein en bovendien diverse psychische en lichamelijke klachten veroorzaakt. Niet voor niets is de mens voortdurend op zoek naar houvast in het leven. Dit geldt ook op financieel vlak. Financiële zekerheid geeft rust, zeker ook bij een overlijden. Een goede uitvaartverzekering is daarom een verstandige keuze. Het is een financieel product dat veel stress voorkomt of buitensluit bij zowel jouzelf als je nabestaanden.

Waarom is financiële rust belangrijk?

Financiële zekerheid omtrent een overlijden is om meerdere redenen belangrijk. Wij zetten ze voor je op een rij:

  • Een uitvaartverzekering dekt de kosten van een begrafenis of crematie. Nabestaanden krijgen dus nooit achteraf een uitvaartnota gepresenteerd.
  • Je wilt directe nabestaanden niet achterlaten met schulden. Met een uitvaartpolis neem je hen veel financiële stress uit handen.
  • Financiële zekerheid geeft nabestaanden daadwerkelijk de ruimte en vrijheid om met hun rouwproces aan de slag te gaan.

Zowel een uitvaartverzekering als een overlijdensrisicoverzekering zijn financiële producten die bijdragen aan meer rust na een overlijden.

Waar let je op bij het afsluiten van een verzekering?
Mensen zijn allemaal verschillend en hebben dus ook individuele wensen. Juist daarom is er een gevarieerd aanbod aan uitvaartproducten. Toch zijn er een aantal richtlijnen die je kunnen helpen bij het afsluiten van een uitvaartverzekering:

  • Een uitvaartwaardemeter laat zien welk bedrag er nodig is om een uitvaart te bekostigen. Dit doe je door het afsluiten van een kapitaal- of naturaverzekering. Een combinatie van beide producten is ook mogelijk.
  • Verdiep je niet alleen in de hoogte van de premie, maar kijk ook naar de voorwaarden. Sommige mensen vinden het fijn dat alles tot in de puntjes geregeld is, terwijl anderen juist meer inspraak en dus keuzevrijheid wensen.

Neem bovenstaande twee tips ter harte en ga direct op zoek naar een goede verzekering die perfect aansluit op jouw huidige levenssituatie.

Vind een passende uitvaartverzekering

Natuurlijk maak je de keuze voor een financieel product dat perfect aansluit op jouw wensen. Je kunt je laten adviseren door een onafhankelijk financieel adviseur, maar ook zelf gemakkelijk aan de slag gaan met vergelijken. Dit doe je bijvoorbeeld handig via onze website. Wij bieden je de mogelijkheid om diverse uitvaartverzekeraars met elkaar te vergelijken op premie en voorwaarden. Daarmee lukt het je ongetwijfeld een verzekering te vinden die aan al je wensen voldoet en investeer je in financiële rust.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629