call 072 - 844 52 85

Een goede voorbereiding op je uitvaart

Liever denk je niet na over het einde, maar toch helpt het wel om zaken goed te regelen en vooraf vast te leggen. Ook je keuze voor een uitvaartverzekering speelt hierin een belangrijke rol. Hoe kun je je nu optimaal voorbereiden op je eigen uitvaart en welke zaken dien je vooraf vast te leggen? In deze blog lees je er alles over.

Leg je uitvaartwensen vast
Ga je voor een crematie of een begrafenis? Wil je een uitvaart in besloten kring of is iedereen van harte welkom? Wil je bloemen, volgauto’s en moeten er rouwkaarten worden verstuurd? Het je voorkeur voor een bepaalde uitvaartondernemer? Het zijn allemaal zaken die komen kijken bij het regelen van een uitvaart. Heb je hierin wensen die je kenbaar wilt maken aan je (toekomstige) nabestaanden? Leg je uitvaartwensen dan vast. Dit kan op papier, maar ook online zijn er diverse websites die dit mogelijk maken.

Bereken de kosten van je uitvaart
De kosten voor een uitvaart stijgen jaarlijks. Gemiddeld met zo’n 3 procent. Je kunt dit eenvoudig bijhouden door regelmatig een check uit te voeren wat je eigen uitvaart kost. Gebruik hiervoor de uitvaartcalculator op diverse vergelijkingswebsites en websites van uitvaartverzekeraars zelf. Dit kan eveneens handig zijn om na te gaan of je uitvaartverzekering voldoende de kosten van jouw begrafenis of crematie dekt.

Welke verzekering kies je en hoeveel premie betaal je?
De premieduur van een uitvaartverzekering bepaal jezelf. Net als de keuze voor een uitvaartverzekering. In Nederland is het namelijk niet verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten. Globaal kun je uitvaartverzekeringen onderverdelen in naturaverzekeringen of kapitaalverzekeringen. Een combinatie van beide opties is ook mogelijk. Een naturaverzekering keert uit in diensten en een kapitaalverzekering keert een bepaald geldbedrag uit.

Waarom een uitvaartverzekering?
Hoewel niemand graag bezig is met de dood, komt er een moment dat je gaat. Beter kun je goed voorbereid zijn en eventuele nabestaanden niet met hoge kosten opzadelen. Zorg daarom voor een goede spaarrekening of dek bepaalde financiële risico’s af met een uitvaartverzekering. Mocht je plotseling overlijden, dan weet je in ieder geval dat deze zaken goed geregeld zijn.

Een goede voorbereiding op je uitvaart
4.3 (86.67%) 3 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629