call 072 - 844 52 85

De invloed van inflatie op uw uitvaartverzekering

U houdt zich er misschien liever niet mee bezig, maar het hebben van een goede uitvaartverzekering is van groot belang. Wie niet (voldoende) verzekerd is, zal kosten achterlaten voor de nabestaanden. Deze kosten kunnen hoog oplopen en dat wilt u natuurlijk het liefst voorkomen. Eén van de oorzaken van extra kosten, kan te maken hebben met inflatie. Maar hoe zit dit nou precies?

Inflatie…en nu?
Wanneer u een uitvaartverzekering afsluit, wordt er een schatting gemaakt van de kosten. Deze schatting wordt gemaakt op basis van uw wensen en voorkeuren en de prijzen op dat moment. Prijzen zijn echter onderhevig aan verandering en zodoende kan het voorkomen dat u uiteindelijk toch onderverzekerd bent. De totale som van de door u gewenste uitvaart groeit dus mee met de inflatie, waardoor u niet volledig gedekt bent. Gelukkig zijn er oplossingen om onverwachte kosten te voorkomen.

Natura polis
Een goede optie kan wellicht de natura polis zijn. Als u kiest voor een dergelijke polis, heeft u de garantie dat de door u gekozen producten, voorkeuren en diensten ‘uitgekeerd’ worden, ongeacht de toekomstige waarde hiervan. Zo bent u dus nooit onderverzekerd.

Kapitaal polis
Ook kunt u kiezen voor een kapitaal polis, waarbij het in tegenstelling tot de natura polis wél draait om geld en de waarde van uw uitvaartverzekering. U kunt echter kiezen voor een kapitaal polis met indexatie, wat inhoudt dat de polis jaarlijks naar rato wordt aangepast om zodoende mee te groeien met de inflatie. Uw premie gaat in dit geval dus omhoog, maar er zullen geen onverwachte kosten bij uw nabestaanden terecht komen.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629