call 072 - 844 52 85

Budget uitvaart, hoe geef je dat vorm?

Wil je niet onnodig veel geld reserveren of verzekeren om een uitvaart te financieren, gewoon omdat jouw voorkeur uitgaat naar een budget-uitvaart? Dan is het prettig om te weten dat je nu al zelf zaken kunt regelen, zonder dat je bevreesd hoeft te zijn dat jouw nabestaanden straks een hoge uitvaartnota krijgen toegestuurd. Hoe geef je een budget-uitvaart slim vorm?

Kies de goedkoopste crematie

Begraven is veel duurder dan cremeren. Besparen op je uitvaartkosten doe je dus door je te laten cremeren. Hierin zijn echter nog flink wat prijsverschillen. Spreek daarom je voorkeur uit naar de goedkoopste crematie of leg deze schriftelijk vast.

Een kist met een krasje of maak er zelf eentje

Nabestaanden hebben de keuze uit diverse soorten kisten. De meeste basiskisten zijn redelijk betaalbaar, maar je hebt ook luxe varianten. Soms zijn er ook kisten met een krasje die je tegen een lagere prijs kan aanschaffen. Vraag familie en vrienden om hiernaar te informeren bij jouw overlijden.

Uiteraard is het ook een optie om je eigen kist te maken. Je kunt deze eventueel met je kinderen schilderen en aankleden op een manier die jij mooi vindt. Daarmee krijgt je uitvaart ook nog eens een heel persoonlijk karakter.

Thuis opbaren

Voor het afhuren van een aula of kerk betaal je altijd geld. Daarom kun je er ook voor kiezen je thuis te laten opbaren. Wellicht is dit ook voor jou een prettig idee, dat je gewoon thuis bent in je voormalige vertrouwde omgeving.

Kies je eigen vervoer en dragers

Vind je het een onprettig idee dat onbekenden jouw kist dragen? Vraag aan familieleden en vrienden of zij jouw kist willen dragen. Verder is het ook een optie om nabestaanden een busje te laten huren om jou daarin te vervoeren.

Gebruik de uitvaartwaardemeter

Wil je ongeveer weten welk bedrag je nodig hebt om je uitvaart te bekostigen? Gebruik de uitvaartwaardemeter op de websites van diverse verzekeraars en vind vervolgens op onze site een goede uitvaartverzekering. Je weet dan zeker dat je alles goed hebt geregeld omtrent je toekomstige overlijden.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629