call 072 - 844 52 85

Besparen door goed te kijken naar je uitvaart- en levensverzekeringen

Nederland is na het Verenigd Koninkrijk het meest overzekerde land. Mensen verzekeren zich tegen van alles en nog wat, terwijl ze veel eigenlijk niet nodig hebben. Onderzoek toont aan dat Nederlanders veel van inkomsten uitgeven aan verzekeren. Nederland neemt daarmee een tweede plaats in, dus na Groot-Brittannië. Oververzekering kun je tegengaan door selectiever te verzekeren voor je uitvaart of leven. Hoe pak je dat aan?

Leg zelf reserves aan

Zelf geld apart leggen of sparen is de gemakkelijkste manier om te besparen om verzekeringen. Door maandelijks tien euro periodiek over te schrijven naar een spaarrekening, bespaar je op de kosten voor een uitvaartpolis. Je voelt hier vrij weinig van, zeker niet als je dit automatisch instelt, direct na ontvangst van je salaris.

Verzeker alleen dat wat noodzakelijk is

Verzeker alleen die risico’s waarvan je weet dat je ze niet kunt dragen. Dit is eigenlijk ook waar verzekeringen voor zijn bedoeld, maar in de praktijk verzekeren we ons voor alles waarvan we denken dat het nodig is. Door zelf geld bij elkaar te sparen in een spaarpotje, zijn veel verzekeringen zeker niet nodig. Sluit daarom alleen een uitvaartverzekering af als je weet dat je dit risico financieel niet aan kan om zelf te bekostigen.

Bespaar door je uitvaartverzekering te vergelijken

Last but not least: bespaar op de kosten voor een uitvaartverzekering door de verschillende partijen met elkaar te vergelijken op premie en voorwaarden. Dit stelt jou in staat een verzekering zo te kiezen dat hij perfect aansluit op wat jij wilt en belangrijk vindt. Al het overbodige gooi je daardoor overboord waardoor je met een rustiger gevoel in het leven staat.

Wanneer kies je wel voor een uitvaartverzekering?

Hoewel oververzekering niet nodig is, wil je ook niet onderverzekerd zijn. Daarom is een uitvaartverzekering zeker aan te raden als er weinig tot geen eigen vermogen is of wanneer je het lastig vindt om te sparen. Verder is de polis aan te raden als je niet het risico wilt lopen op hoge financiële lasten voor je nabestaanden. Het is geen pretje om een uitvaartnota gepresenteerd te krijgen, terwijl je daar niet om hebt gevraagd.

Kortom, bespaar door selectiever te verzekeren en dek de risico’s af die je absoluut niet zelf kunt bekostigen.

Besparen door goed te kijken naar je uitvaart- en levensverzekeringen
4.6 (92.73%) 11 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629