call 072 - 844 52 85

Bespaar op je uitvaartverzekering

Naar aanleiding van onderzoek door onze website blijkt dat er forse prijsverschillen zijn tussen de diverse uitvaartverzekeringen. Soms kan een gezin tot méér dan 3.000 euro besparen op de kosten voor een uitvaartverzekering. Dit toont opnieuw aan hoe belangrijk het is om de verschillende uitvaartverzekeraars met elkaar te vergelijken. Niemand wil teveel geld uitgeven aan een uitvaartverzekering. Maar hoe voer je een besparing praktisch door?

Uitvaartverzekering vergelijken loont altijd

Hoe je het ook went of keert, uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken loont altijd. Door nauwkeurig verzekeraars naast elkaar te leggen, kom je al snel tot de ontdekking dat je elders soms veel goedkoper uit bent. Alles staat of valt met jouw wensen inzake een uitvaart. Vul daarom altijd een uitvaartwaardemeter in. Daarmee maak je de kosten voor jezelf inzichtelijk.

Pas de dekking aan en begin op tijd met betalen
Soms is de dekking van een uitvaartverzekering bovenmaats. In zo’n geval kun je je uitvaartverzekering beter aanpassen conform je wensen of overstappen naar een andere verzekeraar. Bovendien is het verstandig om zo vroeg mogelijk te beginnen met premie betalen. Hoe jonger je bent, hoe voordeliger de verzekeringspremie. Bij een hogere leeftijd heb je statistisch gezien meer risico op overlijden of allerlei gezondheidskwaaltjes.

Bespaar door te sparen
Voor een uitvaart betaal je gemiddeld een bedrag tussen de 7.000 en 10.000 euro. Dit is uiteraard geheel afhankelijk van je wensen. Als er voldoende spaargeld aanwezig is, hoef je niet altijd een verzekering af te sluiten. In zo’n geval kun je het geld beter apart zetten of storten in een koopsompolis. Daarmee bespaar je op de maandelijkse premie voor een uitvaartverzekering.

Vind een verzekering die bij je past
We kunnen het niet genoeg zeggen en schrijven: vind een verzekering die bij je past. Dat klinkt een beetje raar voor een uitvaartpolis, maar het gaat erom dat je niet onnodig veel geld uitgeeft aan iets dat je toch niet nodig hebt. Neem je verzekering nog eens onder de loep, bekijk of deze up-to-date is en pas je verzekering zo nodig aan.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629