call 072 - 844 52 85

Begrafenis of crematie verzekeren?

Een uitvaartverzekering kiezen is pas makkelijk wanneer je weet of je kiest voor begraven of cremeren. Voor veel mensen is dit een lastige keuze. Zeker als je geen religieuze overwegingen hebt, kan het soms best moeilijk zijn om hierin tot een goede beslissing te komen. Het helpt om een aantal zaken tegen elkaar af te wegen. Om je hierbij te helpen, geven wij je graag een aantal tips.

De kosten van een begrafenis of crematie
Of je nu de keuze maakt voor een begrafenis of crematie, een uitvaart brengt altijd kosten met zich mee. Wel is het zo dat je bij een begrafenis veelal duurder uit bent. Dit heeft veelal te maken met de kosten voor grafrechten. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je altijd direct voor een crematie moet kiezen. Er zijn ook budgetpakketten mogelijk als het gaat om een begrafenis. Dit houdt bijvoorbeeld in dat je kiest voor een algemeen graf en een korte herdenkingsdienst in de aula.

Hoe zien familie en vrienden jouw uitvaart?
Heb je echt geen idee wat je wilt? Je kunt natuurlijk altijd advies inwinnen bij familie of vrienden. Hoe kijken deze tegen een begrafenis of crematie aan? Je kunt hun gedachten en gevoelens meenemen in je overwegingen. Door het bespreekbaar te maken, kun je al flink wat druk van de ketel afhalen. Juist omdat de druk afneemt, maakt dit het voor jou gemakkelijker om een keuze te maken die daadwerkelijk bij je past.

Een herdenkingsplaats
Voor veel mensen is een crematie geen optie omdat ze geen herdenkingsplaats hebben om naartoe te gaan. Dit was vroeger zo, maar vandaag de dag is dit anders. Tegenwoordig heb je ook bij cremeren diverse mogelijkheden om een herdenkingsplek te creëren. Uiteraard is het aan jezelf hoe je dit verder vormgeeft. Wil je een mooie pot met as op de schoorsteen of liever een apart plekje op de begraafplaats?

Pas een uitvaartverzekering aan op je wensen
Ben je er uit voor jezelf en is het helder of je kiest voor een begrafenis of crematie? Dan is het belangrijk om hier je uitvaartverzekering op te selecteren en/of aan te passen. Wat je keuze ook is, zorg dat je kiest voor een passend uitvaartproduct. Uiteraard kun je hiervoor gebruikmaken van een uitvaartkostenmeter of advies inwinnen bij een uitvaartverzekeraar of tussenpersoon.

Begrafenis of crematie verzekeren?
4.5 (90%) 6 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629