call 072 - 844 52 85

Basis of luxe uitvaartverzekering?

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering, heeft u de keuze uit de basis uitvaartverzekering of uit de luxe uitvaartverzekering. Weet u niet zo goed welke verzekering het beste bij u past? Lees dan meer over beide soorten uitvaartverzekeringen in dit artikel en kom er onder andere achter wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de basis verzekering en de luxe verzekering.

De basis uitvaartverzekering
De basis uitvaartverzekering is de populairste uitvaartverzekering in ons land. Kiest u voor deze uitvaartverzekering, dan worden de basis kosten van uw uitvaart vergoed. Hierbij is er vaak sprake van een maximale vergoeding per onderdeel van de uitvaart, wat bijvoorbeeld betekent dat u de meest eenvoudige kisten vergoed krijgt van de verzekering en een kleine bijdrage moet leveren als u een luxere kist wil gebruiken voor uw uitvaart.

De luxe uitvaartverzekering
De luxe uitvaartverzekering of begrafenisverzekering is veel uitgebreider dan de basis uitvaartverzekering met een eenvoudige polis. Zo kunt u bij de luxe uitvaartverzekering bijvoorbeeld rekenen op extra dekking als vervoer van de overledene, maar ook het opbaren van de overleden dierbare. Op het gebied van catering is de verzekering ook uitgebreider, want bij de luxe uitvaartverzekering krijgt u meer vergoed dan de standaard koffietafel met koffie, thee en cake. Heeft u aanvullende eisen voor uw uitvaart, dan is de luxe uitvaartverzekering over het algemeen beter dan de basis uitvaartverzekering.

De verschillen tussen de basis en luxe uitvaartverzekering
De belangrijkste verschillen tussen de basis uitvaartverzekering en de luxe uitvaartverzekering, zijn de volgende:

  • De basis uitvaartverzekering biedt enkel de basis dekking, terwijl de luxe uitvaartverzekering ook zaken dekt als het vervoeren van de overledene, het opbaren van de overledene en het plaatsen van een advertentie in de krant.
  • De basis uitvaartverzekering vergoedt koffietafels met koffie, thee en cake, terwijl u bij de luxe uitvaartverzekering meer mogelijkheden heeft op het gebied van catering.
  • De basis uitvaartverzekering is goedkoper dan de luxe uitvaartverzekering, maar hier staat wel tegenover dat u mogelijk zelf geld moet inleggen om de perfecte uitvaart te organiseren. Bij de luxe uitvaartverzekering is dit doorgaans niet nodig.

 

Het kiezen van de beste uitvaartverzekering
Wat is nu de beste uitvaartverzekering? Welke uitvaartverzekering het beste bij u past, is geheel afhankelijk van uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Vindt u een vrij sobere uitvaart prima of vindt u het niet erg om een kleine bijdrage te leveren bij het organiseren van een uitvaart, dan voldoet de basis uitvaartverzekering. Heeft u specifieke wensen of eisen voor uw uitvaart, dan is de luxe uitvaartverzekering beter. Neemt u een luxe uitvaartverzekering als u specifieke wensen heeft voor uw uitvaart, dan voorkomt u dat uw nabestaanden met extra kosten komen te zitten na uw overlijden.

Basis of luxe uitvaartverzekering?
4.5 (90%) 10 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629