call 072 - 844 52 85

Combinatie uitvaartverzekering

De combinatie uitvaartverzekering is één van de 3 soorten uitvaartverzekeringen in Nederland. Een aantal uitvaartverzekeraars bieden naast een kapitaal uitvaartverzekering en een natura uitvaartverzekering ook een combinatie uitvaartverzekering aan. In dit artikel leggen we u de voor en nadelen van een combinatie verzekering uit.

Wat is een combinatie uitvaartverzekering?

Een combinatie uitvaartverzekering is een combinatie tussen een natura uitvaartverzekering en een kapitaal uitvaartverzekering. Dit betekent dat er na overlijden een gedeelte in geld en een gedeelte in diensten wordt uitgekeerd aan de nabestaanden.

Bij een combinatie uitvaartverzekering is de uitkering in diensten meestal een standaard pakket. In dit pakket zitten meestal de volgende diensten:Combinatie uitvaartverzekering

 • Rouw-en volgauto
 • Standaard kist
 • Koffie en cake na afloop
 • Een bloemstuk
 • De opbaring
 • De verzorging van de overledene
 • Rouwkaarten (meestal ongeveer 50 a 75 stuks)

De aanvulling van de combinatie uitvaartverzekering is een geldbedrag. De hoogte van dit geldbedrag verschilt en tijdens het afsluiten van deze verzekering kunt u de hoogte van dit bedrag kiezen.

Welke uitvaartverzekeraars bieden een combinatie uitvaartverzekering aan?

In nederland zijn er een aantal uitvaartverzekeraars die de combinatie uitvaartverzekering aanbieden. Bekijk ze hieronder.

Voordelen combinatie uitvaartverzekering

 1. Veel keuzevrijheid
  Doordat er een bepaald bedrag in geld wordt uitgekeerd kunnen de nabestaanden de uitvaart uitbreiden naar keuze. Ze kunnen hierbij zelf bepalen welke diensten ze naast het standaard pakket nog extra willen toevoegen aan de uitvaart.
 2. Weinig zelf regelen
  Een groot deel van de uitvaart wordt geregeld door een uitvaartondernemer en de uitvaartverzekeraar. Hierdoor hoeven de nabestaanden niet zoveel zelf te regelen.
 3. Geen onvoorziene kosten
  Doordat er naast het dienstenpakket ook een vrij te besteden bedrag voor de uitvaart is er in weinig gevallen sprake van onvoorziene kosten. Hierdoor hoeven de nabestaanden in weinig gevallen zelf mee te betalen aan de uitvaart.

Nadelen combinatie uitvaartverzekering

 1. Relatief hoge premie
  De premie van een combinatie uitvaartverzekering ligt vaak hoger dan die van een natura of kapitaal uitvaartverzekering. Maar uiteraard is dit afhankelijk van de gekozen dekking.
 2. Verzekerd bedrag moet vaak besteedt worden aan de uitvaart
  In bijna alle gevallen moet het verzekerd bedrag bij een combinatie uitvaartverzekering uitgegeven worden aan de uitvaart. De meeste mensen zien dit niet als nadeel, maar toch komt het soms voor dat nabestaanden het geld liever uitgeven aan bijvoorbeeld een jaarlijkse dag met familie om u te herdenken.
 3. Het te besteden bedrag kan minder waard worden
  Door inflatie (stijgen van de prijzen) kan het zijn dat uw nabestaanden in de toekomst niet genoeg geld uitgekeerd krijgen om de volledige uitvaart te kunnen betalen. U kunt dit voorkomen door het bedrag te laten indexeren. De uitvaartverzekeraar past het verzekerd bedrag dan ieder jaar aan. Hierdoor betaalt u een iets hogere premie, maar voorkomt u dat uw nabestaanden mee hoeven te betalen voor uw uitvaart.

Bekijk hier meer informatie over de kosten van een begrafenis of de kosten van een crematie, zodat u een beter beeld hebt van de kosten van uw uitvaart.

Deze pagina is geactualiseerd op 19-10-2018 

Combinatie uitvaartverzekering
4.6 (91.11%) 18 votes

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629